Ubistvo u Nikšiću i dalje pod velom misterije: Likvidacija plaćena 20.000 evra, ali se još uvek ne zna motiv!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

06.08.2019

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranko Vuletić (56) iz Nikšića, poznat po bombaškom napadu na lokal Ranka Radulovića iz Nikšića, kao i po pljačkama banaka i zatara, ubijen je sa pet metaka, dok je na mestu punjave nađeno šest čaura. Iako se Vuk Lalatović (20) predao posle pucnjave, a policija munjevito krenula u istragu, još nije poznat motiv egzekucije koja se dogodila usred bela dana u centru Nikšića.

RepublikaFoto: youtube.com/Portal Standard
Foto: Ilustracija

Zasad nema saznanja da su žrtva i ubica učestvovali u nekim pljačkama, što je bila Vuletićeva specijalnost, niti da su kojim slučajem bili u sukobu oko podele plena.

Ubica je veoma mlad, ima samo 20 godina. Nije obelodanjeno da je bio u direktnom sukobu sa žrtvom zbog čega se ne odbacuje mogućnost da je Vuletića ubio po nalogu "škaljaraca" i za novčanu nadoknadu.

Kako se odigrala likvidacija?!

Vuletić je ubijen 1. avgusta, a Lalatović je uhapšen nedugo nakon krivičnog dela. 

Pucnjava se dogodila oko 10.15 u Njegoševoj ulici, kod nikšićke stare Pošte. Lalatović se sumnjiči da je u pravcu Vuletića ispalio šest hitaca, od kojih su ga pogodila četiri. 

Usled zadobijenih povreda, Vuletić je preminuo na putu do nikšićke Opšte bolnice, gde je dopremljen bez znakova života.

Prema nezvaničnim saznanjima, kada je Vuletić izašao iz jednog lokala u Njegoševoj ulici, Lalatović je krenuo za njim i pucao mu u leđa.

Lalatović nije bežao, već ga je policija zatekla na mestu ubistva i odmah ga uhapsila. Lalatović, kao i pokojni Vuletić, policiji su poznati od ranije. Lalatović je odležao zatvorsku kaznu jer je u aprilu 2015. godine zapalio auto sugrađanina N.A. 

 

 

Lalatović je navodno saradnik Ranka Radulovića, šefa kriminalne grupe bliske "škaljarskom klanu", a Radulović se tereti da je navodno u dogovoru sa "škaljarcima" planirao likvidacije pripadnika "kavačkog klana", kao i pojedinih visokopozicioniranih policajaca.

- Odmah posle ubistva gradom se ponela vest da je Vuletićeva likvidacija navodno plaćena 20.000 evra - kaže Nikšićanin koji je poznavao ubijenog Vuletića.

Vuk Lalatović je na zahtev tužioca zadržan u pritvoru. Njegov advokat rekao je za "Vijesti" da on nije iznosio odbranu na sasluanju kod tužioca.

Vuletić poznat policiji

Ubijeni Vuletić odranije je poznat organima gonjenja jer je u više navrata osuđivan za pojedina krivična dela. Pre četiri godine bacio je eksplozivnu napravu na lokal "Tani", čiji je vlasnik kontroverzni Nikšićanin Ranko Radulović, pri čemu je pričinjena znatna materijalna šteta kako na objektu, tako i na vozilima parkiranim u neposrednoj blizini.

Zbog tog krivičnog dela, koje je kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Vuletić je osuđen na jedanaest meseci zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading