UHAPŠEN SAŠA MIRKOVIĆ!

Autor: rts.rs, Republika

Hronika

11.09.2017

06:54 >> 10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako navodi RTS, Mirković je priveden zbog malverzacija dok je bio predsednik Skupštine Opštine Zaječar i bivši šef kabineta gradonačelnika Zaječara.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Saša Mirković uhapšen zbog malverzacija

U istoj policijskoj akciji sa Sašom Mirkovićem uhapšena je još jedna osoba M. T, zaposlena u gradskoj upravi, zbog sumnje da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

Bivši predsednik opštine Zaječar i zaposlena u gradskoj upravi M.T. u utorak će biti saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

 

U saopštenju zaječarske policije se navodi i da je M. T. je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, tako što je od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je, "u saizvršilaštvu", izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, tako što je prekoračio granice svojih ovlašćenja i usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Na teret mu se stavlja da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

U saopštenju se dodaje da je Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i protiv D.P. i A.V, bivših odgovornih lica u Fudbalskom klubu "Timok" iz Zaječara, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Krivičnom prijavom se terete da su od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočka TV i radio", zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub.

Mirković je bio poslanik SNS, predsednik Skupštine Zaječara i pomoćnik ministra saobraćaja, kada je na čelu tog resora bio Milutin Mrkonjić. 

Međutim, isključen je iz SNS jer, kako je tada objašnjeno, nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading