Da li smo zaista postali toliko bahati? Srpski krimosi kolju, pucaju i ubijaju po svetu rušeći našu reputaciju

Autor:

Hronika

05.08.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbin i Rumun ubili Italijana", "Srbin tukao bivšu ženu, a onda upucao sina", "Srbin klao zemljaka na terasi u Španiji", "Banda iz Srbije pljačka bankomate po Bosni"... Ovo su glavne vesti, koje su poslednjih dana stizale u Srbiju iz svih krajeva sveta.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Dobrivoje Radovanović

Da li su Srbi, pogotovo mladi, zaista postali razularena masa pijanih turista kojima je tuča obavezni deo noćnog provoda ili je bahatost otišla toliko daleko da ni ubistvo nije cena pred kojom bi ustukli, pitanje je koje zabrinjava i stručnu javnost Srbije.

- Mi imamo prilično dugu tradiciju eksporta ljudi van zakona. Naši najviđeniji prestupnici od Ražnatovića pa nadalje imaju naslednike koji tu tradiciju nastavljaju. Naši kriminalci se ne zadovoljavaju profitom koji ovde imaju od kršenja zakona, pa "rade" van zemlje ili se jednostavno sklanjaju od progona u Srbiji, pa onda dolaze u konflikte sa raznim drugim ljudima, bilo da je reč o domaćim stanovnicima ili ljudima van zakona iz tih zemalja - objašnjava kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Svađali se ko je lepši, pa ubili Italijana

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Policija u Bolonji još pokušava da reši misteriju kako je tačno ubijen Italijan Konzulat Ingenua (42), za čiju smrt se sumnjiče državljanin Srbije Ivan Rudić (34) i Rumun Mihail Mutu Apopej (50). Kako se sumnja, Ivan i Mihail su najpre brutalno pretukli, a potom niz liticu bacili Italijana, i to nakon bezazlene svađe u kafani. Beživotno telo K. I. pronađeno je u četvrtak zakačeno za drvo ispod litice visoke 50 metara nedaleko od naselja Tole. Obdukcija je pokazala da je K. I. preminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja, nakon što je glavom udario o drvo, kada je bačen niz liticu.

Kako prenose lokalni mediji, Srbin, Rumun i Italijan su 29. jula čitavo veče proveli sedeći zajedno za šankom i raspravljali ko je lepši i privlačniji!

- Potom su pominjali i poreklo, pa se i oko toga povela polemika. Srbin je tvrdio da su njegovi koreni najbolji, dok je Italijan tvrdio suprotno - ispričao je čovek, koji je te večeri bio u kafani.

Kako je rekao, oni su se ubrzo izmirili i napustili lokal. Međutim, kako je istragom utvrđeno, Srbin i Rumun su iste večeri ubili Ingenua, najverovatnije od batina, jer je na telu bilo dosta modrica, a konstatovan je i prelom nosa. Karabinjeri su najpre 30. jula pronašli napušten golf Ivana Rudića, a u kućama uhapšenog Srbina i Rumuna pronađena je i krvava odeća.

Upucao sina koji je branio majku

RepublikaFoto: youtube.com/Foto Voja
Foto: Ilustracija

Grčka policija uhapsila je Srbina (39) zbog sumnje da je u Haniotiju upucao svog sina (21) nakon svađe. Pucnjava se dogodila tokom vikenda u čuvenom grčkom letovalištu, a svemu je prethodila svađa bivših supružnika koji su slučajno letovali u istom mestu.

- Žena je šetala sa sinom kada je naletela na bivšeg supruga. Prvo je usledila svađa, a čovek je naočigled sina fizički nasrnuo na bivšu suprugu. Pokušavajući da ih razdvoji, sin je povukao oca u stranu, gde su prvo pokušali verbalno da raščiste račune, međutim, otac je u trenutku izvukao pištolj i počeo sina prvo da udara u glavu, a potom ga je ranio u desnu butinu. Povređeni mladić hitno je prevezen u bolnicu i nije životno ugrožen - prenose grčki mediji.

Policija je prilikom hapšenja kod Srbina pronašla i manju količinu kokaina.

Jedan od srpskih turističkih vodiča koji u Grčkoj radi već pet godina objašnjava da su Srbi sve češće akteri nereda u noćnim provodima.

Partner ga klao, on ga brani

Foto: twitter.com/@Bumblb3e

Šok-prizor u poznatom španskom letovalištu Kosta del Sol, koji je digao policiju na noge, ne stišava se nakon što je u javnost dospeo video-snimak na kome jedan Srbin kolje drugog na terasi stana. Naime, B. M. (50) uhapšen je nakon što je prijatelja S. T. (50) vezao za ogradu terase, stavio mu peškir preko očiju i nožem ga posekao po vratu i iznad oka. On će u pritvoru ostati 15 dana, dok ne stignu analiza krvi i psihijatrijsko veštačenje. Da je reč o vrlo čudnom paru, govori i podatak da je S. T., uprkos brojnim povredama, angažovao advokata kako bi pomogao uhapšenom u odbrani.

- Iz godine u godinu je sve gore. Srbi više nisu samo oni koji se ubace u već započetu tuču već i sami započinju napade, pa čak su i osumnjičeni za ubistvo. I pre su se ovde dešavale tuče, brutalni napadi i ubistva među turistima, ali su bili osumnjičeni građani nekih drugih država, pa to nije mnogo zanimalo srpsku javnost, sada je situacija daleko gora - tvrdi turistički vodič Dragana Stojanović.

Neredi su uobičajena slika za nas, ali, nažalost, vrlo ružna

Dobrivoje Radovanović, kriminolog

Da su Srbi konfliktne ličnosti koje šalju ružnu sliku u svet, slaže se i kriminolog:

- Otuda i proističu ti stalni sukobi koje Srbi imaju sa nekim. Bilo da je reč o njihovim suprugama, deci, rođacima ili sa drugim bandama. To je nešto što je uobičajena slika za nas, ali, nažalost, vrlo ružna. Ionako imamo loš imidž u svetu zbog događaja iz devedesetih i nadalje, još kada se ovo doda, ta slika se pogoršava - dodaje Radovanović.

Raznesu bankomat i pobegnu s plenom

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sarajevski istražitelji još tragaju za razbojničkom bandom koja je 24. juna raznela bankomat UniCredit banke u Hadžićima i pobegla s plenom. Sumnja se na bandu koja dolazi iz Srbije. Uništavanje bankomata eksplozivom i plinom krenulo je od Jadranskog mora preko hercegovačkih gradova, a trenutno se zaustavilo prvim do sada takvim zabeleženim slučajem u Sarajevskoj županiji.

- Do sada nijedan slučaj nije rasvetljen, što ukazuje da se ne radi o domaćim kriminalcima, već grupi sa strane koja dođe, obavi posao i nestane preko granica - tvrde istražitelji iz Bosne.

Opljačkanih bankomata bilo je i u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Mostaru...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading