Velika zaplena u Nišu: Uhapšena grupa koja je cigarete za uništavanje prodavala na crnom tržištu!

Autor: Republika

Hronika

02.08.2019

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su cigarete koje su kao neupotrebljive bile predviđene za uništavanje, prodavali na crnom tržištu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjene cigarete

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigarete. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina uhapšeni su organizator ove grupe i odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje M. J. (1972), radnici obezbeđenja firme "Sekuritas" M. L. (1973), N. S. (1959) i M. Š. (1961), radnici firme "Ekosanit" P. P. (1975) i A.Z. (1999) i  preprodavac D.D. (1967). 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjene cigarete

Uhapšeni su i preprodavci V. V. (1973), V. K. (1976) i D. G. (1971), zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena trgovina, dok se osumnjičenima Đ. B. (1993) i T. J. (1993) na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.

Postoje osnovi sumnje da su M. J. i A. Z., tokom 2018. i 2019. godine, uz pomoć radnika firme "Sekuritas" koji su obavljali poslove obezbeđenja u firmi "Ekosanit", u kojoj su cigarete trebale da budu uništene M. L., N. S., M. Š. i osumnjičenog P. P., cigarete prebacivali i čuvali u skladištu D. D.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Zaplenjene cigarete

Sumnja se da su potom V. K., D. G. i V. V. te cigarete prodavali na crnom tržištu. 

Oni su, kako se sumnja, sačinjavali falsifikovane zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading