U krvi Maje Lolić pronađen alkohol?! Novi detalji teške tragedije kod Šapca

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

01.08.2019

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U krvi Maje Lolić (20) koja je upravljala "ford fijestom" kada je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvoro mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol, saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi nesreće.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stradali

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost devojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i veštačenje.

Na to se, dodaje izvor "Blica", sumnjalo od samog početka, jer je na mestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna da li je ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu doneo.

Analiza uzoka krvi devojke, koja je i jedina preživela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po posle nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola. Koliki je procenat alkoholisanosti bio u trenutku nesreće pokazaće veštačenje na osnovu dva uzroka krvi, svedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti.

Takođe, bitni elementi istrage biće i veštačenje na licu mesta.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni veštaci na mestu udesa nisu zatekli vidljive tragove kočenja, pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala. 

 

 

Nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) dogodila se na pravoj deonici puta u naseljenom mestu, kod skretanja za tabanovačku šljunkaru.

Automobil "ford fijesta" kojim je upravljala Maja L, jedina preživela u ovoj nesreći, najpre je udario u zemljani deo pored puta, a onda se nekoliko puta prevrnuo i na kraju, stranom vozača, udario u stub javne rasvete. Pretpostavlja se da se automobil kretao velikom brzinom jer je u stub udario na visini preko dva metra. 

Tokom ove stravične nesreće dve devojke ispale su iz automobila, jedna sa mesta suvozača i druga sa zadnje klupe, pa se pretpostavlja i da one nisu bile vezane. Prilikom nesreće nisu se otvorili zaštitni jastuci.

- Zbog toga se predpostavlja da nisu bili vezani, jer se nisu otvorili aerbegovi. Moguće je da je samo devojka koja je upravljala vozilom bila vezana, jer je ona jedina preživela - saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading