Sin političara na slobodi! Brutalno ubistvo starice pod velom tajni

Autor: Tanja UROŠEVIĆ

Hronika

02.08.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momčilo Dujović (21), koji je zajedno sa sestrom Jelenom Špagović (25) uhapšen 6. jula zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna, pušten je iz pritvora.

RepublikaFoto: facebook/Jelena Spagovic/Momcilo Dujovic/pixabay.com
Momčilo Dujović i Jelena Špagović

To je potvrdio i Dujovićev advokat Nebojša Maraš, ali nije želeo da otkriva detalje istrage koji su doveli do puštanja njegovog branjenika. Podsetimo, Dujović je na saslušanju rekao da nema nikakve veze sa zločinom i prošao je poligraf.

- Njemu je predočeno za šta je osumnjičen, pa je on samo kratko rekao da nema nikakve veze sa onim za šta se tereti. Za sva ostala pitanja se branio ćutanjem i nije želeo da priča o eventualnoj sestrinoj odgovornosti, pa im je određen jednomesečni pritvor - rekao je naš sagovornik.

Možda nije kriv

Da je Momčilo Dujović na slobodi, potvrdio je i njegov otac Saša Dujović, bivši poslanik i drug-čovek Srpske desnice.

- Jeste, sin mi je pušten iz pritvora. A zašto su ga pustili, verovatno postoji razlog, zato što možda ništa nije kriv. Ali ne bi da ništa prejudiciram, tu su nadležni istražni organi, koji su merodavni za to. Ja kao roditelj naravno da osećam olakšanje, moj sin je na slobodi, a šta će i kako dalje biti, videćemo. Verovatno postoji razlog što je izašao iz pritvora, ne pušta se iz zatvora tek tako - prokomentarisao je Saša Dujović.

RepublikaFoto: facebook.com/Majda Garovic
Ubijena Majda Garović

On je ponovio da utvrđivanje odgovornosti svoje dece za ubistvo prepušta zakonu i nadležnim organima.

- Sve što ja kažem, kao neko ko se bavi politikom, može da ispadne da želim da možda prejudiciram, ali to nije tačno. Neka državni organi rade svoje. Oni su zasada procenili da njega treba da puste, verovatno imaju razlog zašto to rade. Prepuštam sve zakonu - potvrdio je otac uhapšenih brata i sestre i ponovio da njegova deca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog političkog angažovanja".

Jelena ostala bez posla nakon hapšenja

Jelena Špagović, koja je osumnjičena za ubistvo Majde Garović, radila je kao medicinska sestra u DZ "Ristić" na Novom Beogradu, koji posluje u okviru "Medigrupa".

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Jelena Špagović

Srpskom telegrafu u ovoj kompaniji, neposredno nakon ovog monstruoznog ubistva su istakli da je Jelena u toj ustanovi savesno obavljala svoj posao i da nije bilo pritužbi pacijenata na njen rad.

- Nakon dobijanja zvaničnog rešenja pravosudnih organa usledila je zakonski propisana suspenzija Jelene Špagović sa posla. "Medigrup" sarađuje sa nadležnim organima u daljoj istrazi i razrešenju slučaja ubistva Majde Garović - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Još osumnjičenih

Istraga ubistva Majde Garović i dalje je u toku, a prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena Jelena Špagović navodno je starici dugovala 2.500 evra, što se ispituje kao jedan od mogućih motiva zločina. Prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je u ovaj zločin umešano još osoba.

- Šta je pravi motiv ubistva, utvrdiće istraga. Zbog leta i odmora slučaj je malo stavljen po strani, ali sve ide dobrim tokom. Mislim da su mediji malo više ovaj slučaj isforsirali - prokomentarisao je Dušan Čkonjević, advokat osumnjičene Jelene.

Ono što zasada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom njeno telo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru. Nestanak starice prijavio je njen suprug 16. juna kada se u Zemun vratio iz njihove vikendice u Karlovčiću, a ugljenisane delove tela pronašao je meštanin četiri dana kasnije u kontejneru u Dunavskoj ulici u blizini Krčedina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading