Otac monstrum priznao da je obljubio i podvodio svoju trinaestogodišnju ćerku, a evo kako su se branila ostala dvojica zatečena u kući

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

31.07.2019

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boriša A. iz Jagodine, koji je osumnjičen da je obljubio i podvodio svoju trinaestogodišnju ćerku, priznao je delo i nalazi se u pritvoru. Muškarac, koga je policija uhapsila kada i oca, osporava kvalifikaciju dela.

Foto ilustracija

Maloletnik uhapšen sa njima priznao je da je imao seksualne odnose sa devojčicom, ali se brani da je ona bila njegova devojka.

Podsetimo, komšije su prijavile Borišu A. da seksualno zlostavlja svoju ćerku, koja je osoba sa posebnim potrebama, i da je podvodi za novac kako bi kupio pivo. U momentu kada je policija upala u kuću Boriše A., dete je bilo nago, a u kući su bila dvojica osumnjičenih.

Viši sud u Jagodini odbio je predlog za određivanje pritvora maloletniku, jer je "priznao delo koje mu se stavlja na teret i ne postoji opasnost uticanja i ometanja daljeg toka istrage". To je, kako su naveli u sudu, jedini razlog za određivanje pritvora.

- Nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv dva punoletna lica, Više tužilaštvo u Jagodini je Višem sudu u Jagodini dostavilo predlog za određivanje pritvora samo ocu, a ne i drugom punoletnom licu - rekao je za "Novosti" predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević. - Viši sud je doneo odluku o određivanju pritvora u skladu sa predlogom Višeg tužilaštva.

Više tužilaštvo je posle nekoliko dana, kada je već isteklo policijsko zadržavanje, dostavilo predlog za određivanje pritvora prema drugom punoletnom licu, ali je Viši sud u Jagodini, u redovnom postupku, odbio predlog za određivanje pritvora prema tom drugom licu.

Kako je rečeno u sudu, otac se tereti za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem član 179, stav 3, u vezi stava 1 Krivičnog zakona u sticaju sa krivičnim delom rodoskrnavljenje iz člana 197 Krivičnog zakonika. Ako bude osuđen, preti mu najmanje 10 godina robije, a najviše 40.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading