Istraga oko nesreće kod Šapca: Tinejdžeri izginuli zbog trke kolima?!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje istražuje kako je došlo do stravične saobraćajne nesreće u Tabanovićima kod Šapca, a prema jednoj od verzija koju inspektori ispituju, kobne subote po povratku iz grada poginuli tinejdžeri su se sa društvom trkali automobilima!

RepublikaFoto: facebook.com/Ivana Bogunovic/Miki Jovicic
Ivana Bogunović i Miodrag Jovičić

Kupili pivo

Nakon što su se ford fijestom zakucali u stub, na licu mesta su poginuli Sara Lolić (17), Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20) i Tanja Lacković (18), dok je Maja Lolić (20), koja je bila za volanom, teško povređena. Pre nesreće oni su bili u provodu, nakon čega su se automobilima uputili ka Mačvanskom Pričinjeviću. Prema informacijama do kojih je došla policija, nekome od njih tada je palo na pamet da se trkaju.

Izvor: Dva vozila su po povratku iz provoda svratila na pumpu. Kada su krenuli, neko je predložio da se trkaju do kuće

- U jednom automobilu su bili samo muškarci. Miodrag se našalio sa drugovima da su mu dosadili, pa će se voziti u automobilu u kojem su bile poginule devojke. Oba vozila su svratila na pumpu po gorivo, ali i da društvo kupi po još koju limenku piva. Tada je, navodno, nekome palo na pamet da se utrkuju ko će brže da stigne do kuće - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

RepublikaFoto: facebook.com/Sara Lolić
Sara Lolić

Dva sela zavijena u crno

Najmlađa žrtva ove saobraćajke Sara Lolić (17) sahranjena je u nedelju u Mačvanskim Pričinjevićima, dan pred svoj 18. rođendan. Na istom groblju juče su sahranjeni i Ivana Bogunović i Miodrag Jovičić, dok se od Tanje Lacković porodica oprostila u selu Klenje, gde je živela. Ispred kuće nastradale Tanje juče su se okupili meštani i rodbina pokušavajući da pruže utehu njenoj porodici.

- Tanjin otac je kobnog jutra otišao do pekare u kojoj mu radi supruga i tu saznao da su neki mladi poginuli u blizini našeg sela. Tek naknadno su saznali da se radi o Tanji - ispričao je jedan rođak.

Šta se dešavalo kobne večeri, ispričao je jedan od putnika iz drugog automobila, a kada bude u stanju, inspektori će obaviti razgovor i sa Majom Lolić, koja je bila za volanom. Ovaj svedok tragedije rekao je da je njihov automobil išao ispred i da se udes dogodio kada su naišli na biciklistu koji nije imao osvetljenje.

RepublikaFoto: facebook.com/Tanja Lacković
Tanja Lacković

- Bili smo ispred njih i upalili smo duga svetla na kolima kako bismo osvetlili put. Vozili smo oko 160 kilometara na čas, pa pretpostavljam da su oni išli nešto manjom brzinom. U jednom momentu ispred nas se pojavio biciklista i tad je drug koji je vozilo malo cimnuo volan! Pogledali smo pozadi da vidimo gde je drugi auto jer smo se uplašili da neće videti biciklistu. Tada smo ugledali kako ford skreće u jarugu i udara u stub - ispričao je potreseni mladić.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Mag

Pozvali pomoć

On je dodao i da su se odmah vratili na mesto udesa i pozvali Hitnu pomoć.

- Kada smo prišli automobilu, samo je Maja bila svesna. Govorila je: "Gde mi je moja sestra, gde je Sara?" Ceo život će mi u pamćenju ostati urezana ta slika - rekao je mladić.

Sestra ga čekala da igraju monopol

Miodragova sestra ispričala je nakon udesa za medije da je i ona kobne večeri bila sa bratom i poginulim devojkama u provodu, ali da je ona bila u grupi koja se prva vratila u selo.

- Došli smo kući i čekali da oni stignu da igramo monopol, ali njih nije bilo. Pomislili smo da su stali na pumpu po gorivo. Par trenutaka kasnije drug je primio poziv. Čim sam čula šta se desilo, otišla sam tamo. Pokušala sam da izvučem brata i drugaricu iz auta, ali nisam mogla da im pomognem - ispričala je sestra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading