Progovorio upucani biznismen nakon atentata: Mislio sam da imam infarkt, a ne da sam ranjen

Autor: Tanjug

Hronika

28.07.2019

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Pazaru, u Moskovskoj ulici, na trotoaru blizu autobuske stanice, dok se pešice vraćao iz obližnje poslastičarnice, u petak oko 22 sata teško je ranjen Šerif Marukić, vlasnik poznate novopazarske televizije Jedinstvo. Jedno vreme bio je potpredsednik Gradske skupštine, kao i bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića, a potom osnivač jedne od frakcija u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici (BDZ).

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Novi Pazar
Šerif Marukić

Prema informacijama iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, Marukić je jednim metkom pogođen u lopatičnu kost. U nesreći je imao i mnogo sreće, jer se metak zaustavio blizu srca. Posle ukazane lekarske pomoći, Marukić se oseća bolje, i u subotu je mogao da komunicira sa rodbinom i prijateljima. Kratko je rekao da ne može ni da pretpostavi ko bi mogao da puca u njega, da ništa nije video niti čuo, kao i da je samo osetio jak bol u grudima.

- Mislio sam da je srčani udar, pa sam zamolio prvog taksistu da me odveze u bolnicu. Tek sam u kolima primetio krv, a na hirurškom odeljenju lekari su mi saopštili da sam pogođen metkom - rekao je u subotu Marukić.

Odmah posle ranjavanja Marukića policija je blokirala ceo kvart oko autobuske stanice i sve izlaze iz grada. Do sada nije bilo informacija da li postoje neka saznanja o počioniocu ovog krivičnog dela i da li mu je policija na tragu. Proveravaju se okolne sigurnosne kamere, traže eventualni svedoci, uzimaju izjave od prolaznika...

Ranjeni Šerif Marukić je jedno vreme bio vrlo blizak saradnik muftije Muamera Zukorlića, a bio je i jedan od čelnika preduzeća "Ref-ref" bliskog Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji. Potom je ušao u politiku, a na listi Zukorlićeve Bošnjačke demokratske zajednice, koja se sada zove Stranka pravde i pomirenja, biran je za gradskog odbornika.

Sa grupom odbornika Marukić je formirao posebnu frakciju BDZ-a, jedno vreme bio je i potpredsednik Gradske skupštine, a kasnije je napustio politiku i posvetio se televiziji Jedinstvo, čiji je većinski vlasnik.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading