INCIDENT TOKOM SAHRANE "KRALJA CEMENTA": Srbi opelješili mrtvog milijardera!

Autor:

Hronika

27.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su se porodica i najveći italijanski biznismeni opraštali od Đampjera Pesentija, "kralja cementa" koji je umro u 88. godini, dvojica lopova za koje se sumnja da su poreklom iz Srbije pokušala su da opljačkaju njegovu vilu u Bergamu, gradiću udaljenom 45 kilometara od Milana.

RepublikaFoto: youtube.com/Fondazione Pesenti
Đampjer Pesenti

Šakali

- Kad divovi odu, šakali trče okolo - komentarisali su italijanski mediji incident tokom sahrane. Lopovi su očigledno bili dobro obavešteni da će kuća ostati prazna jer su na sahrani bili čak i čuvari koji obezbeđuju imanje porodice Pesenti. Ipak, nije im pošlo za rukom da prevare alarm.

- U četvrtak 25. jula u crkvi u Bergamu okupio se milanski svet finansija da isprati Pesentija na večni počinak. Tu su se okupili mnogi veliki biznismeni, ali i obični ljudi koji su, po njihovom nahođenju, došli da mu poklone. Počast mu je odao i Marko Trončeti Provera, generalni direktor "Pirelija". Za to vreme dva lopova s kapuljačama navučenim preko glave ušla su u Pesentijevu vilu i aktivirala alarm koji je povezan sa policijskom stanicom. Čitava porodica i obezbeđenje iz vile bili su u tom trenutku u katedrali u Bergamu - prenose italijanski mediji.

Policijske patrole odmah su se uputile na adresu, ali lopove nisu uhvatili. Verovatno u panici kada se oglasio alarm, oni su pobegli ne ponevši ništa za sobom.

- Policija je obavila uviđaj. Forenzičari su pokupili tragove sa lica mesta i u toku je njihovo veštačenje - pišu mediji navodeći da se sumnja da iza pokušaja pljačke stoji grupa lopova iz Srbije koja je i ranije upadala u dom porodice Pesenti.

Drogirao, pa pokrao babu

Italijanska policija uhapsila je 47-godišnjeg državljanina Srbije zbog sumnje da je obio kuću jedne žene u Milanu i opljačkao je.

- On je tipovao stan ove starije žene i u četvrtak upao u njega. Nesrećna žena se izbezumila od straha kada je videla lopova, a lopov ju je nakon toga omamio nekom drogom, a potom joj ukrao sav vredan nakit koji je imala - prenose italijanski mediji.

Brzom reakcijom policija je ipak uspela da uhvati lopova.

- Policajci su ga jurili ulicom i uspeli da ga opkole. Njemu je određeno zadržavanje - pišu mediji.

- U decembru 2017. dva srpska državljana su uspela da upadnu u istu ovu vilu i pokradu dragocenosti, ali su oni veoma brzo identifikovani i uhapšeni - pišu Italijani.

Imperija

Pokojni Đampjero Pesenti naslednik je čuvene cementare "Italcementi", koja je nastala davne 1906. godine i postala lider u ovoj industriji. Preko investicione kompanije "Italmobilijare", koju je do 2017. vodio i sam Đampjero, ova porodična firma je u jednom periodu bila vlasnik "Lančije", medijske kuće, nekoliko banaka i osiguravajućih društava... Pesenti je bio i u upravnom odboru "Pirelija", a od predsednika Francuske je 2004. godine odlikovan Ordenom Legije časti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading