Dragoljubu Simonoviću ponovo odloženo suđenje

Autor: Blic, Republika

Hronika

26.07.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka, koji se tereti da se naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, trebalo je da se održi danas u Drugom osnovnom sudu u Begoradu, ali je odloženo.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milan Jovanović / Dragoljub Simonović

Na današnjem glavnom pretresu nisu se pojavila oba branioca Simonovića, kao ni osumnjičeni da je zapalio kuću novinara, a nije došao ni branilac Igora Novkovića. Adokati koji su izostali sa današnjeg pretresa kažnjeni su sa po 80.000 dinara, jer sud smatra da njihov izostanak nije opravdan.

- Videli ste i sami ste bili svedoci da se očigledno radi o opstrukciji jer optuženi ima taj cilj. Ne znam zašto ih je sud pustio na slobodu kad sada ne dolaze. Verovatno će morati da se raspisuju poternice da se traže - rekao je novinar Milan Jovanović.

Podsećanja radi, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za bivšeg predsednika opštine Grocka, zbog toga što je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. To tužilaštvo je zatražilo maksimalnu kaznu zbog izvršenja teškog dela protiv opšte sigurnosti podstrekavanjem. Za okrivljenog Vladimira Mihajlovića, kao saučesnika u izvršenju krivičnog dela, zatražena je kazna zatvora u trajanju od pet godina, za Igora Novakovića, okrivljenog takođe kao saučesnika, kaznu zatvora u trajanju od pet godina, a za Aleksandra Marinkovića, kao izvršioca krivičnog dela, kaznu zatvora u trajanju od šest godina zatvora.

Simonović je, kako je ranije navelo tužilaštvo, podstrekivao Mihajlovića da pronađe nekog od poverenja "koji bi u vidu opomene Jovanoviću" zapalilo automobil oštećenog, dajući precizne podatke o automobilu i gde se nalazi, nudeći za to novčanu nadoknadu. Nakon toga je Mihajlović nagovorio Novakovića da nađe čoveka od poverenja, koji bi zapalio automobil novinara. Novaković je za to angažovao Aleksandra Marinkovića u zamenu za otpis duga, što je on i učinio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading