Brutalno izbo oca do smrti, pa se pravio da ga oplakuje

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.07.2019

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon intenzivne i veoma komplikovane istrage novopazarska policija i Više tužilaštvo rasvetlili su brutalno ubistvo biznismena Nedžiba Kačara (60) i zbog sumnje da je počinio zločin uhapsili njegovog sina Dalana (25).

RepublikaFoto: facebook.com/nedzib kacar
Nedžib Kačar

Prema nezvaničnim saznanjima, stariji sin poznatog privrednika od prvog dana bio je sumnjiv istražnim organima, ali nikako nisu mogli da sklope sve kockice i dokaze koji bi direktno ukazivali na njega kao izvršioca. - Danonoćno smo radili na rasvetljavanju ubistva, saslušan je veliki broj osoba, ali nikako nismo mogli da pronađemo oružje kojim je Kačar ubijen. Tek kada smo i taj dokaz pribavili bili smo sigurni da je sin ubica – kaže izvor iz istrage za medije.

Posle svega, istražni organi sada sa sigurnošću mogu da rekonstruišu kako se sve odigralo kobne noći u stambenoj zgradi u Radničkoj ulici, u novopazarskom naselju Rasadnik, a u kojoj su u zasebnim stanovima živeli žrtva, njegovi sinovi i bivši tast i tašta.

Osumnjičeni mladić je, navodno, oko jedan sat iza ponoći pozvonio ocu na vrata koji mu je, sanjiv, otvorio. Istog trenutka napao ga je nožem, naneo mu povrede u predelu vrata i grudi, ne dozvolivši mu da reaguje i odbrani se. - Nedžib je pokušao da pobegne, strčao je niz stepenice, nekoliko puta je padao, ostavljajući krvav trag za sobom. Dozivao je bivšeg tasta i taštu u pomoć, ali je ubrzo izdahnuo – objašnjava  izvor.

Dalan je, zajedno sa komšijama, dotrčao do ubijenog oca, pokušao da mu pomogne, zapomagao je kada je proglašen mrtvim, a opšti metež je iskoristio da nož, kojim je počinio zločin, baci u šaht udaljen stotinak metara od zgrade. Sutradan je bio i na dženazi (sahrani) ocu, a sve do privođenja u sredu uveče je primao rođake i prijatelje koji su dolazili na hatar (da izraze saučešće). - Na početku saslušanja je sve negirao, ali, kada su mu predočeni dokazi koji su prikupljeni, sve je priznao. Nož smo pronašli tek pošto smo otvorili na desetine šahti – dodaje izvor.

Ubijeni Kačar je nekoliko puta hapšen i osuđivan zbog nasilja nad suprugom, od koje se razveo. Ona se kasnije odselila za Francusku, deca su ostala u Novom Pazaru, a o njima su najviše brinuli njeni roditelji.   

Zbog rada na rasvetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, pre svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je rešen veoma brzo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading