Na vestima čula za nesreću: Poslednji razgovor majke sa tragično nastradalim ćerkama

Autor: Republika

Hronika

25.07.2019

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahovala sam kako će na toliki put, čak u Egipat na letovanje. Otišle su i vratile se avionom, a obe su nastradale na drumu, bukvalno pred kućom. Umesto njih, stigla nam je najstrašnija vest, da smo ostali bez ćerki i zauvek zavijeni u crno. Joj, kako ćemo preživeti ovo zlo što nas je snašlo. Bože, što mi ih uze! Koliko sam ti se molila da ih čuvaš. Šta sam Bogu zgrešila da mi kuću rasturi i u crno je zavije!

RepublikaFoto: montaža/facebook
Tragično nastradale sestre iz Kaća

Grcajući u suzama, bolnim glasom jaukala je Ruža Milić, majka Dobrile (27) i Vide (21), sestara tragično nastradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 12.30 na putu od Novog Sada prema Zrenjaninu, nedaleko od Kaćke petlje. U dvorištu kuće pri kraju Drinske ulice, u Đurđevu, kod Žablja, rodbina, komšije i prijatelji, pritekli su da unesrećenim roditeljima, raspuklog srca pruže reči utehe. Za ucveljene majku Ružu i oca Boru, teško ih nalaze.

- Umesto da se okupimo na ručku, spremamo im sahranu. Očekivala sam ih da dođu ovde, kući u Đurđevo, ali njih više nema - neutešna je majka Ruža, grčevito držeći u rukama fotografije svojih ćerki.

Pogleda i dalje uprtog u fotografije ćerki, majka Ruža, ipak smogavši snage, priča da se sa Dobrilom i Vidom poslednji put čula u ponedeljak rano ujutro oko pola četiri, kada su joj javile da su stigle iz Egipta. Tamo su zajedno sa Dobrilinim verenikom Nebojšom Aleksićem (27), koji je teško povređen u nesreći, i još jednom drugaricom, otputovali na letovanje 12. jula.

- Dobrila mi je rekla da ne brinemo i da je drugaričin ujak došao na aerodrom u Beograd po njih. Još su mi poručile da će ostati u stanu u Novom Sadu da odspavaju i odmore se i da u utorak dolaze u Đurđevo. To je bio naš poslednji razgovor. Kasnije, oko deset sati sam im poslala poruku da ih čekam na ručku. Odgovor nije stigao - priseća se tih trenutaka majka Ruža.

S nestrpljenjem iščekujući ih da se pojave na kućnom pragu, majka Ruža je preko mobilnog telefona pozivala ćerke, ali su njihovi telefoni bili nedostupni. Zvala je i Nebojšu, ali ni on, kako kaže, nije odgovarao.

- Po podne oko pola šest sam u vestima čula za nesreću kod Kaća i da su poginule tri ženske osobe, a jedan muškarac teško povređen. Na sajtovima sam videla godište povređenog muškarca, odgovaralo je Nebojšinim godinama i posumnjala sam da su to moja deca. Nažalost, ispostavilo se da jesu - priča neutešna majka o trenucima pre nego što su saznali najcrnju vest.

O tragično nastradalim sestrama, svi koji su ih poznavali govore biranim rečima. Ističu da su bile dobra deca, lepo vaspitane, uvek raspoložene, ljubazno su se svima javljale.

- Obe su, kao i Dobrilin verenik, radili u "Liru" u Novom Sadu i u sredu je trebalo da se vrate na posao posle kolektivnog godišnjeg odmora. Roditelji su im se mučili da ih iškoluju i izvedu na pravi put. U proleće 1992. su u Đurđevo došli iz Kotor Varoši u Bosni i Hercegovini. Uspeli su da se skuće, podignu decu, a sada ih snađe nesreća - kaže komšija Stanko Ivanović.

Ruža i Boro imaju još jednu ćerku, najstariju Draganu, koja se udala, živi u Bukovcu, i očekuje bebu. Zbog nje, neutešni roditelji se poslednjim atomima snage trude da ostanu jaki.

Sestre Milić danas će biti sahranjene na groblju u Đurđevu. Najbliži, rodbina prijatelji i komšije, na večni počinak ispratiće ih u 14 časova. Opštinsko veće u Žablju donelo je odluku da danas, 25. jul proglasi Dan žalosti zbog smrti sestara. I zastave će na svim ustanovama biti spuštene na pola koplja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading