"Pink panter" ukrao dragulje vredne 800.000 dolara

Autor:

Hronika

25.07.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši član ozloglašene kriminalne grupe "Pink Panter" Dalibor Bulatović iz Podgorice uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukradeni nakit i dragulji vredni oko 800.000 dolara.

RepublikaFoto: youtube.com/Alessandro Fiorani
Foto: Ilustracija

Pljačka u Kamerunu dogodila se ranije, ali je Bulatović tek sada uhapšen i to nakon brojnih veštačenja, kojima je utvrđen identitet osumnjičenih. Kod njega su tada pronađena dokumenta na ime Dalibor Bulatović, koja su tamošnji istražitelji proverili.

Inače, kriminalna grupa "Pink Panter" poznata je po razbojništvima koja je počinila u različitim zemljama sveta. Članovi ove ozloglašene bande potiču sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije.

- Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega članovi uigrane bande odnose plen vredan po nekoliko desetina i stotina hiljada evra - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Većina pljački "Pink Pantera" ostala je nerasvetljena jer ne ostavljaju tragove

Uhapšeni Bulatović ima kriminalni dosije i ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika. Prema podacima crnogorskih bezbednosnih službi, koje su obaveštene su o hapšenju, Bulatović je Podgoricu napustio 1996. godine.

10 sekundi u proseku traje pljačka "Pantera"!

Pink Panteri su opljačkali više juvelirnica u Švajcarskoj, Italiji, Nemačkoj, Japanu... Većina njihovih razbojništava ostala je nerasvetljena budući da nisu ostavljali tragove na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading