Očajna majka sestara koje su stradale u nesreći: Lepotice moje, što mi ovako odoste?

Autor:

Hronika

25.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt sestara Dobrile (27) i Vide Milić (21) zavila je Đurđevo u crno. Niko još ne može da poveruje da su devojke koje su se vraćale sa mora stradale gotovo na pragu svog sela. Na njih je u utorak velikom brzinom naletela Ljiljana Matić (62) iz Novog Sada, koja je takođe na mestu stradala, dok je Dobrilin verenik Nebojša Aleksić (27), koji je vozio sestre, teško povređen.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stradale sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21)

- Lepotice moje, što mi ovako odoste. Anđeli moji, pa zar majka da ne čuje ni kako ste se provele na odmoru - utučena od bola i sa ćerkinim fotografijama u zagrljaju zapomagala je Ruža dok su je suprug Bora i najstarija ćerka Dragana nemo pridržavali.

Sestra Dragana neprekidno plače. Suza suzu sustiže na samu pomisao da njenih mlađih sestara više nema. - Svi smo se radovali njihovom odlasku u Egipat. A ni svadbu moje Dobrile i njenog Nebojše, eto, ne dočekasmo - više za sebe nastavlja da priča majka Ruža.

Komšije porodice Milić iz mesta Đurđevo još uvek su u šoku zbog nesreće. - Bile su divne devojke, imaju i treću sestru. Jako vredna deca i lepo vaspitana, niko za njih nema lošu reč da kaže. I Nebojša je divan mladić, ne mogu ni da zamislim kako je njemu sada, izgubio je verenicu - priča komšinica.

Zbog velike tragedije u opštini Žabalj danas, za kada je zakazana i sahrana u Đurđevu, proglašen je dan žalosti u opštini Žabalj.

110 kilometar na sat vozila Matićeva u trenutku udesa, tvrdi očevidac

Do stravične saobraćajne nesreće najverovatnije je došlo zbog mobilnog telefona. Naime, kako se pretpotstavlja, Matićevoj, koja je vozila opel merivu, najverovatnije je telefon ispao tokom vožnje, zbog čega se i zakucala u alfa romeo u kojem su bile sestre Milić, a kojom je upravljao Nebojša Aleksić (27).

- Očevici stravičnog sudara tvrde da je opel u kojem je bila Matićeva usled neprilagođene vožnje samo iznenada prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u alfu! Sumnja se da je Ljiljana tokom vožnje koristila mobilni telefon, te da joj je on u jednom trenutku ispao iz ruke na pod vozila. Pretpostavlja se da se ona, u nameri da ga dohvati, sagla i tada izgubila kontrolu nad vozilom - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Radile u istoj firmi

Dobrila i Vida Milić, kao i Nebojša Aleksić, bili su zaposleni u fabrici "Lear" u Novom Sadu, a kolektivni godišnji odmor u firmi trebalo je da se završi juče. Nažalost, zla sudbina je ipak htela da mesta sestara Milić ostanu prazna.

- Bile su dobre radnice i još bolje koleginice. Radovala sam se povratku na posao jer sam znala da su putovale u Egipat i očekivala sam da mi prepričaju kako su se provele. Zaista velika tuga - kaže Dobrilina i Vidina koleginica iz "Leara".

Krv po putu

Prema rečima našeg izvora, sudar je bio toliko strahovit da je pravo čudo što je muškarac uspeo da preživi. - Svuda po putu je bilo krvi, bilo je užasno! Takođe, na putu je bilo i razbijenih delova automobila, vozila su bila do neprepoznatljivosti slupana - kaže izvor.

Postoji i druga verzija ovog slučaja, a kako pojedini očevici tvrde, Matićeva je zapravo htela da zaobiđe vozilo za čijim volanom je bio Aleksić.

- Navodno, ona je u trenutku udesa pokušavala da pretekne alfu u kojoj su bile sestre, te je započela nebezbedno preticanje, nakon čega je usled velike brzine izgubila kontrolu nad opelom. Očevidac je ispričao i da je Matićeva vozila preko 110 kilometara na čas - dodaje naš sagovornik.

Kako Srpski telegraf saznaje u Kliničkom centru Vojvodine, Nebojša Aleksić je i dalje u teškom, ali stabilnom stanju, a u nesreći je zadobio teške politraumske povrede.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading