Presuđeno taksisti iz Vranja: Izrešetao čoveka nasred proslave

Autor: novosti.rs

Hronika

23.07.2019

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vranjski Viši sud nepravosnažnom presudom oglasio je krivim taksistu Ivana Mihajlovića (33) zbog ubistva Voje Spasića i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, u koju mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru.

On se tereti za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 3. Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika.

Podsećamo da se zločin dogodio 25. novembra 2017. godine, kada je taksista ubio građevinskog radnika Voju Spasića (53), ispred recepcije u hotelu "Pržar" nadomak Vranja. Ivan je posle zločina pobegao, ali ga je policija uhapsila samo dva sata kasnije. Motiv ubistva do danas nije poznat, a spekulisalo se da metak nije bio namenjen Voji, već nekome drugome. Inače, ubijeni je bio gost na veselju koje je upriličio njegov brat, povodom rođendana deteta.

Očevici su tvrdili da se pucnjava dogodila u holu hotela i da je ispaljeno sedam ili osam hitaca.

- Ubica nije bio na proslavi, već je došao iz grada. Restoran je bio pun gostiju i dece koja su trčala svuda unaokolo, tako da je izbegnuta još veća tragedija - ispričao je posle zločina jedan od očevidaca.

Ubijeni Spasić je, prema rečima onih koji su ga poznavali, bio povučen i nije se dovodio u vezu sa sumnjivim radnjama. Bavio se povremeno molerajem, a iza sebe je ostavio suprugu, tri ćerke i unuke. Mihajlović, prema rečima vranjskih taksista, nije bio član nijednog udruženja, radio je "na divlje", zbog čega se često sukobljavao sa kolegama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading