Sestrica i dalje životno ugrožena: Ovo je mali anđeo koji je stradao na auto-putu, roditelji nemi od bola

Autor: blic.rs

Hronika

20.07.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naša kuća je zavijena u crno. Molimo se da bar Natalija preživi", jecajući kaže Milica Stojković, baka 11-godišnjeg Veljka Stojkovića iz Velike Plane koji je poginuo u utorak po podne na autoputu Beograd - Niš.

RepublikaFoto: facebook.com/Vasilije Stojkovic
Veljko sa sestrom Natalijom

U toj nesreći teško su povređeni i Veljkova tri godine mlađa sestra Natalija i deda Aleksandar (61), koji je upravljao automobilom "ford ka" kojim su krenuli iz Velike Plane na Vlasinu.

Teško povređena devojčica i deda su posle nesreće prevezeni u Beograd na lečenje, a život male Natalije je još u opasnosti i bila je u komi.

U domu Stojkovića u Velikoj Plani juče su došli brojni prijatelji i rođaci kao i kolege iz policije da dečakovim roditeljima Jeleni i Vasiliju izjave saučešće zbog tragedije u kojoj su izgubili sina prvenca, ali i da se mole s njima da mala Natalija preživi i oporavi se.

Vasilijev brat Duško, kome su prijatelji i rođaci izjavljivali saučešće u dvorištu porodične kuće, samo je kratko rekao: 

- Nemojte ništa da nas pitate. Ne dao bog nikome ovakvu tragediju - kaže Duško. 

Njegova majka Milica ponovila je da se moli za život unuke. 

- U našoj kući vlada tuga - plačeći je rekla Milica.

Za to vreme Jelena i Vasilije u sobi pored kovčega sina prvenca nisu imali snage za bilo kakvu priču.

RepublikaFoto: facebook.com/Vasilije Stojkovic

Prijatelji porodice Stojković u Velikoj Plani posle tragedije su žalili sudbinu malog Veljka i njegovih najbližih.

- Veljko je sa dedom već bio na Vlasini i vratili su se da bi on u utorak išao na pregled kod zubara zbog proteze. Da su znali šta ih čeka, ne bi ni dolazili sa Vlasine - kažu prijatelji dede Aleksandra, inače zaposlenog u lokalnoj "Elektromoravi".

Posle posete zubaru u utorak dečak i njegova mlađa sestra Natalija su se igrali sa društvom na ulici i vozili bicikl, a njihova majka Jelena ih je nadgledala. Natalija je te večeri izrazila želju da sa dedom i bratom ode na Vlasinu. Tamo je trebalo u petak ili subotu da dođu njihovi roditelji po njih i da zajedno nastave put na more. Neposredno pred put Aleksandar je u sredu oko 11.30 otišao po prase kod jednog komšije. Komšija je zaklao i očistio prase, a Aleksandar ga je stavio u gepek. Pričao je da će na Vlasini da napravi roštilj, slavlje.

Poznanici porodice Stojković dodaju da su lekari iz Beograda u sredu uveče, nekoliko sati posle nesreće na autoputu, dali nalog da Jelena i Vasilije hitno dođu jer je Natalija pala u tešku komu.

Veljko će biti sahranjen danas u podne na groblju u Velikoj Plani.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading