POMOZITE MI DA UBIJEM VUČIĆA: Uhapšen čovek zbog pretnji predsedniku

Autor:

Hronika

09.09.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Nosović (53) priveden je 6. septembra u policijsku stanicu na Zvezdari zbog sumnje da je planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića! Nosović je ambasadi BiH poslao mejl tražeći da mu pomognu da ubije Vučića tokom njegove posete ovoj zemlji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić u Potočarima za dlaku izbegao linč 

Obaveštena BIA

Kako saznaje Srpski telegraf, Nosović nije samo od BiH tražio pomoć u ostvarenju svoje bolesne namere.

- Uhapšeni je pisma sa istom namerom poslao raznim ambasadama i stranim diplomatama. Tražio je da mu omoguće da ubije predsednika Srbije na teritoriji BiH ili, ako to nije moguće, da mu pomognu da to učini usred Srbije. O njegovim pismima je obaveštena BIA, koja ga je brzo locirala i predala policajcima u dalju nadležnost - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Novinari našeg lista došli su u posed pisma koje je Nosović poslao diplomatama BiH. U njemu je tražio da mu "nameste priliku od tri sekunde da napadne Vučića".

- Predsednik Vučić dolazi sutra u Sarajevo. Šta treba da uradim za BiH da bi mi BiH namestila priliku od tri sekunde da fizički i verbalno napadnem Vučića - napisao je on u pismu i uz brojne uvrede predsedniku Srbije i dodao:

- Ili bar da ga gađam cipelom na konferenciji za štampu ili... - ostavljajući nedorečene svoje namere, što osoblje iz ambasade ipak nije shvatilo neozbiljno.

Izvor Srpskog telegrafa navodi da i naša policija pretnje nije prepustila slučaju, pre svega zbog poslednjih incidenata kojima se bezbednost predsednika Srbije ozbiljno dovela u pitanje.

Incident u Potočarima

Prilikom posete Vučića Potočarima 11. jula 2015. razularena masa krenula je na tadašnjeg premijera Srbije i gađala ga kamenjem, flašama i cipelama. Državni vrh Srbije tada je jednoglasno ocenio da je na Vučića pokušan atentat, a ovaj napad i dan-danas nije do kraja rasvetljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading