Otkriveno zašto je deda iz Knjaževca pobio rodbinu: Slagali ga da mu je unuk pretučen na smrt, pa krenuo da ga sveti

Autor: blic.rs

Hronika

16.07.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodična svađa u Knjaževcu završila se krvavim pirom, kada je Nenad Ronić (63) ubio svog zeta Jastreba Asanovića (38) i unuka Ivana Ronića (19), a teško ranio Ivanovu suprugu Romanu Asanović (19) i drugog unuka B. R. (15).

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nenad Ronić

Krvavom piru Ronića prethodila je svađa i tuča dvojice njegovih unuka, maloletnog Ronićevog unuka po sinu K. R. i Ivana Ronića (19). Nenadu Roniću, koji je preksinoć bio pripit, neko je ispričao da je njegov unuk po ćerki Ivan Ronić (19) istukao njegovog maloletnog unuka K. R. tako da je maloletnik preminuo od posledica tuče.

Pijani Ronić, kada je čuo takve informacije, otišao je automobilom do kuće u kojoj su živeli njegova ćerka Monika i njen suprug Jastreb Asanović sa decom.

Kako saznaje "Blic" od očevidaca, Ronić je upao u kuću svoje ćerke i rekao joj "tvoj sin je ubio mog unuka". Ćerka Monika mu je u tom trenutku, da bi ga smirila, rekla da to nije istina, da ga je neko slagao i da je K. R. samo lakše povređen, odnosno da ima ogrebotine.

Nastala je prepirka, a otac povređene Romane, Zukan Stefanović, ispričao je da su u jednom trenutku uspeli da smire strasti.

- Mi smo ih odvojili, otišli smo kući, nikom ništa. Posle jedno sat i po vremena došao je deda i upucao celu familiju. Nisam čuo da deda ubije svoje unuke. Ranio je moju ćerku, ona je operisana. Zasad je dobro - ispričao je Stefanović.

Komšija Božin Simić, jedan od očevidaca napada, još ne može da dođe sebi. On kaže da je Nenad Ronić čovek preke naravi.

Iako je izgledalo da se situacija smirila, Nenad Ronić je otišao iz dvorišta svojih ćerke i zeta uz reči "sad ćete vi da vidite ogrebotine", aludirajući na ćerkine reči da je K. R. samo lakše povređen. Ronić se automobilom vratio svojoj kući, uzeo automatsku pušku i posle nekog vremena vratio se do kuće zeta i ćerke i počeo krvavi pir. Izašao je iz automobila i počeo da puca iz automatske puške. Na licu mesta ubio je Jastreba Asanovića, ćerkinog muža i unuka Ivana Ronića.

Kada je čuo pucnjeve, iz kuće je istrčao petnaestogodišnji B. R., koga je rođeni deda pokosio hicima po nogama. Takođe, teško je ranio Ivanovu suprugu Romanu, kojoj su puščana zrna ušla u kuk s jedne, a zaglavila se na drugoj strani. Ona je, teško ranjena, prebačena u Klinički centar u Nišu.

Kako pričaju očevici, poludeli Ronić verovatno bi ubio i svoju ćerku Moniku da se nije sakrila na spratu kuće.

Krvavi zločin sprečen je zahvaljujući komšijama, koje su pritrčale kada su čule pucnjeve. Komšija Miloš Stefanović skočio je na napadača i oteo mu pušku. Ronić je tada pobegao, ali ga je policija brzo uhapsila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading