ZLOTVORI POKRALI GLADNE: Opljačkana narodna kuhinja u Prekovcu!

Autor: Tanjug

Hronika

08.09.2017

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Magacin i narodna kuhinja u Prekovcu kod Novog Brda obijeni su u četvrtak u jutarnjim časovima, a nepoznate osobe su odnele veću količinu namirnica", rekla je upravnica kuhinje Svetlana Stević.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Policija u Novom Brdu traži pljačkaše koji su pokrali Narodnu kuhinju

- Odnete su potapajuće pumpe, pasulj, konzerve sa graškom, ulje, med..., a šteta se i dalje utvrđuje, a procenjuje se na preko 2.000 evra - saopštila je dobrotvorna organizacija Eparhije raško-prizrenske "Majka devet Jugovića".

Oni navode da se iz centralnog magacina snabdeva svih šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji.

Provalnici su na objektima kuhinje načinili materijalnu štetu, prilikom obijanja prozora i vrata.

- Pored jednog od razvaljenih prozora ostavili su sekiru - navela je Stević i dodala da je policija izvršila uviđaj.

Narodna kuhinja "Majka devet Jugovica" funkcioniše više od decenije u sklopu Eparhije raško-prizrenske i dnevno priprema obroke za oko dve hiljade socijalno ugroženih ljudi na Kosovu i Metohiji.

Stević je istakla da je krađa u narodnoj kuhinji poslednja u nizu koja se dogada žiteljima sela u opštini Novo Brdo, a da je u većini slučajeva policija zakazala u otkrivanju pocinioca krađa, preneo je RTS.

Organizovane krađe krupne stoke

Organizacija saopštava da se već duži period dešavaju organizovane krađe krupne stoke i to istovremeno u četiri sela opštine Novo Brdo, a gde je u jednom domaćinstvu ukradeno čak sedam krava. Posle svih krađa koje se dešavaju u Opštini Novo Brdo, na red je došla i narodna kuhinja koja hrani preko 800 žitelja ove opštine.

- Pored straha, strepnje, bojazni i apela svim institucijama da nam se pomogne, pomoć na žalost nije pristigla. Narodna kuhinja u selu Prekovce, samo je poslednja u nizu talasa bezvlašća kojem svedočimo poslednjih dana, a kojem, kako saznajemo, sinoć nismo bili jedina žrtva. Kakva je poruka i šta stoji iza ovoga ne znamo, ali ono što sigurno znamo je da će narodne kuhinje i dalje raditi i da mi ostajemo gde jesmo - navodi se u saopštenju.

Šest narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji hrani preko 2.100 naših najugroženijih sugrađana u pokrajini. Kuhinje funkcionišu od 2001. godine bez prestanka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading