Novosađanka šurovala sa "škaljarskim klanom": Srpske policajke u službi mafije!

Autor:

Hronika

12.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajka J. P. (39), koja je nedavno dospela sa druge strane zakona, ponovo se našla u žiži javnosti!

Foto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Ova službenica PU Novi Sad uhapšena je početkom juna zbog sumnje da je pripadniku "škaljarskog klana" Marjanu Vujačiću, osumnjičenom za četiri likvidacije, pomogla da dobije falsifikovana dokumenta. Po svemu sudeći, ovo nije jedina "škaljarac" sa kojim je šurovala!

Lažni identitet

Nakon što je u sredu u Subotici uhapšen Zoran Mrvaljević Mrva (42), još jedan pripadnik ozloglašenog klana iz Kotora, policajka iz Novog Sada ponovo je predmet istrage zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Radila s turskim podzemljem

R. G. (48), službenica MUP, uhapšena je marta prošle godine zbog sumnje da je primala mito od 100 do 500 evra kako bi turskim državljanima, među kojima su bili i pojedini pripadnici kriminalnog podzemlja u Turskoj, sređivala srpske pasoše. Prilikom pretresa je kod nje pronađeno čak 100.000 evra.

- Osumnjičena se tereti da je uhapšenom Mrvaljeviću, koji je dobro poznat crnogorskim istražnim organima i u više navrata označavan kao pripadnik "škaljarskog klana", pomogla da dobije falsifikovane lične isprave na ime Branka Perišića. Pretpostavlja se da je osumnjičena duže sarađivala sa ovim klanom, s obzirom da je istu "uslugu", i to za 1.500 evra, učinila još jednom pripadniku ove grupe Marjanu Vujačiću, koji je uhapšen početkom juna zbog falsifikovanih dokumenata na ime Miloš Begović. Vujačić se sumnjiči da je radio kao plaćeni ubica - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: facebook.com/Zoran Mrvaljević
Zoran Mrvaljević

Ovo nije jedini slučaj da su policijske službenice povezivane sa mafijom. Sa suparničkim "kavačkim klanom" dovođena je u vezu policajka Marija Nikolić, koja je bila i svedok ubistva svog kuma Davorina Baltića (40), jednog od vođa ove kriminalne grupe. Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava za Srpski telegraf da nije čest slučaj da su žene policajke u sprezi sa mafijom, ali da se, kada je to u pitanju, uglavnom radi o nekom emotivnom odnosu sa tim prestupnicima.

Radovanović: Žene nisu klasični mafijaši, često su one zapravo u ljubavi ili srodničkoj vezi s kriminalcima

Usluga

- Kada je reč o ženama prestupnicama, one nisu klasični mafijaši. Postoje dva razloga zbog kojih one odlučuju da pomažu kriminalcima. Ili se radi u tradicionalnoj srpskoj želji da se nekome učini usluga, pa makar bila i nezakonita, ili je reč o emotivnom odnosu sa prestupnikom. Kod žene je uglavnom drugi razlog u pitanju, odnosno, one su često zapravo u ljubavi ili u nekoj srodničkoj vezi sa tim kriminalcima - kaže Radovanović.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Dobrivoje Radovanović

Ipak, dodaje da žene vrlo često i iz straha krše zakon.

- Dešava se i da je prestupnik koji traži neku nezakonitu uslugu zapravo drži tu policajku u rukama, odnosno da ima nešto čime može da je ucenjuje - dodaje Radovanović.

Mrvaljević dvaput ranjen

Uhapšeni Novljanin Zoran Mrvaljević je odranije poznat crnogorskoj policiji zbog sumnje da je učestvovao u trgovini narkoticima. On je dovođen u vezu sa "škaljarskim klanom", a policija ga je saslušavala i zbog sumnje da je učestvovao u napadu na Duška Roganovića, inače visokopozicioniranog člana suprotstavljene kavačke grupe. Takođe, na ovog Novljanina dva puta su pucali, 2015. i 2017, ali je preživeo oba napada.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading