Morbidni detalji zločina: Jelena držala mrtvu staricu u koferu 3 dana, a evo kako je spakovala Majdin leš i bacila ga u kontejner

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

11.07.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Špagović (25), ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica, koja se sumnjiči za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) iz Zemuna, spakovala je njen leš u veći kofer, a potom ga tri dana držala u iznajmljenom stanu u Zemunu

RepublikaFoto: facebook.com/Jelena Špagović/Majda Garović/pixabay.com
Jelena Špagović i njena žrtva Majda Garović

Ona je u pomoć navodno pozvala brata Momčila Dujovića (21), govoreći mu da iz tog stana treba da iznesu jednu staru fotelju sa tragovima krvi, ali mu nije otkrila šta se dogodilo.

- Jelena je tog dana pozvala Majdu u svoj stan, u kojem je živela. Posle svađe i tuče ubila je staricu, ali još nije poznato čime joj je zadala smrtonosne udarce. Zatim je njeno telo sakrila u iznajmljeni stan u Zemunu i držala ga tamo tri dana. Onda je u pomoć pozvala brata Momčila, rekla mu je da treba da joj pomogne da iznese neku staru fotelju, ne govoreći mu šta se dogodilo - navodi se u rešenju o sprovođenju istrage u koju je "Alo!" imao uvid.

Kofer sa telom starice stavila je posle toga u svoj "pežo 508" i odvezla u vikend-naselje Krčedin.

 

 

- Kofer sa telom starice spalila je u kontejneru, tako da je ono skoro potpuno ugljenisano. Na kontejneru i na drugim mestima nađeni su njeni DNK tragovi - piše u rešenju o istrazi Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici.

Jelena i Momčilo su deca Saše Dujovića iz prvog braka. Posle razvoda roditelja, Momčio je živeo sa majkom Biljanom i sestrom na Bežanijskoj kosi.

Jelena se kod tužioca branila ćutanjem, ali samo je kratko rekla da njen brat nije umešan u zločin. Momčilo je kazao da ne zna ništa o monstruoznom događaju i prošao je ispitivanje na poligrafu.

Jelena se tereti da je 15. juna ubila Majdu Garović jer joj je dugovala 2.500 evra, a telo ubijene žene nađeno je 20. juna. Jelenin brat Momčilo sumnjiči se za pomaganje.

Sestri i bratu određen je pritvor do 30 dana, a njihovi advokati su uložili žalbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading