Beskućnik umro posle batina, osumnjičeni na saslušanju

Autor: novosti.rs

Hronika

11.07.2019

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima za ubistvo Janoša K. (58), Imre L. i Oršolja T., predstoji saslušanje kod tužioca. Zločin se dogodio u napuštenoj kući, najverovatnije, posle svađe troje ljudi.

Foto: Tanjug

Imre L. (42) iz Kanjiže i Oršolja T. (23) iz Kikinde uhapšeni su u utorak po podne zbog sumnje da su počinili ubistvo, jer su u subotu, kako se sumnja, pretukli Janoša K. (58) koji je potom podlegao povredama. Kako "Novosti" saznaju, zločin se dogodio u zapuštenoj kući u Ulici Save Tekelije, gde se često sakupljaju beskućnici. Beživotno telo muškarca pronašla je patrola policije.

Uhapšeni Imre L. i Oršolja T. terete se za krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu, a istragu vodi Više javno tužilaštvo u Subotici. Zločin su rasvetlili pripadnici PU Kikinda. Prema saopštenju MUP, osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a nakon isteka tog vremena, uz krivičnu prijavu, biće privedeni Višem tužilaštvu, gde će, verovatno, biti saslušani u četvrtak.

- Žrtva je lokalni beskućnik, a osumnjičeni su takođe, socijalno ugroženi. Njih troje su se sreli u toj kući i najverovatnije su se posvađali. Kako se sumnja, pod dejstvom alkohola, njih dvoje počeli su da ga tuku. Udarali su ga po glavi i šutirali nogama po telu. Spolja su bile vidljive samo povrede glave, ali je obdukcijom tela u Centru za sudsku medicinu u Novom Sadu utvrđeno da je pretučeni čovek imao prelom rebara, što je bilo kobno po njegov život. Povreda je izazvala obilno unutrašnje krvarenje, usled čega je čovek preminuo - saznaju "Novosti" u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Foto: Republika

Beživotno telo Janoša K. u subotu ujutro, oko dva sata, ispred kuće u kojoj je pretučen, pored trotoara, pronašla je patrola policije. Hitna služba, koju je policija tada pozvala, na licu mesta konstatovala je njegovu smrt. Nasilnici koji su ga pretukli, najverovatnije su ga izbacili na ulicu. Mesto zločina u Ulici Save Tekelije u sredu je bilo obeleženo. Kuća na broju 45, na uglu sa Dalmatinskom, zarasla je u korov i u oronulom je stanju, a u susednoj niko ne živi.

- U toj trošnoj kući već godinama se skupljaju beskućnici, koji tu često i piju. Ne zna se čija je i o njoj niko godinama ne vodi računa - rekli su nam prolaznici.

Motiv ovog zločina za sada nije sasvim jasan, ali se pretpostavlja da su osumnjičeni Imre K. i stradali Janoš K. imali neke, samo njima znane, odranije neraščišćene račune. Prema nekim informacijama, osumnjičeni za ovo ubistvo Imre L. i Oršolja T. bili su u emotivnoj vezi.

SKITNIČENjE

Ubijeni Janoš K. u Kanjiži bio poznat kao skitnica i beskućnik koji se često odavao alkoholu. Rodom je iz obližnjeg Trešnjevca, a u Kanjiži je živeo više decenija. Ranije je povremeno radio razne sezonske poslove.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading