Dvojac iz Zrenjanina pao zbog krađe peska

Autor: Republika, Tanjug

Hronika

10.07.2019

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u Zrenjaninu uhapsila Z. B. (60) iz okoline tog grada, zbog sumnje da izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, saopštio je danas MUP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se da su Z. B. kao odgovorno lice firme za eksploataciju šljunka i peska "Mlamarno" i zaposlena (33), od 13. do 17. jula prošle godine bez pravnog osnova, odnosno bez odobrenja nadležne službe, otuđili građevinski pesak u količini od 2.706 kubnih metara, u vlasništvu Srbije.

Takođe, oni se terete da su, od 11. jula do 20. septembra prošle godine ugradili i naplatili 3.640 kubnih metara peska, bez računa o nabavci ili dokaza o legalnoj eksploataciji, prilikom izgradnje šumskog puta.

Oni su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist od 1.165.088 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu - Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Policija je, po nalogu nadležnog tužilaštva, i protiv tridesettrogodišnje zaposlene podnela krivičnu prijavu za isto krivično delo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading