Marovićev sin izbegava zatvor u Crnoj Gori

Autor:

Hronika

09.07.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Marović, sin bivšeg predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, neće kaznu zatvora izdržavati u Crnoj Gori pošto mu to omogućava državljanstvo Srbije, koje je dobio. Zbog toga je Marović mlađi odbio da se javi na izdržavanje zatvorske kazne u Spužu. To znači da definitivno neće biti izručen Crnoj Gori.

Svetozar Marović

Miloš Marović je državljanin Srbije, a po međunarodnom ugovoru koji su potpisale Srbija i Crna Gora nemaju obavezu da izručuju sopstvene državljane osuđene do jedne godine zatvora. To je upravo slučaj sa Marovićem, koji kaznu može da služi u Srbiji.

Miloš Marović je, još dok je čekao odluku da Crna Gora ustupi njegovih 11 meseci zatvorske kazne Srbiji, vreme provodio na javnim skupovima. Tako je mlađani Marović snimljen i na polufinalnoj utakmici ABA lige Crvena zvezda - Partizan pre tri meseca.

Inače, on je krajem 2015. godine sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal potpisao sporazum o priznanju krivice zbog malverzacija u vezi sa prodajom 27.000 kvadrata opštinske zemlje u industrijskoj zoni Jaza, čime je sa ocem Svetozarom oštetio budžet Budve za 1,4 miliona evra.

Specijalni tužilac tada je prihvatio Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu i da državi plati 380.000 eura. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor, u kojem je proveo mesec dana, pa mu je ostalo da odleži još 11 meseci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading