Crkvenjak negirao da je tražio 200.000 evra u Patrijaršiji, ali mu ipak određen pritvor da ne bi pobegao ili uticao na svedoke

Autor: kurir.rs/tanjug

Hronika

05.07.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za upad u prostorije Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve Branko L. (42) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor.

Foto: Tanjug/AP

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela - iznuda u pokušaju, koju je tokom saslušanja negirao i nedozvoljeno nošenje oružja što je priznao.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Odluku o pritvoru do kraja dana doneće sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Patrijaršija SPC

U daljem toku postupka tužilaštvo planira da ispita očevice i svedoke ovog događaja.

Branko L. se tereti da je 3. jula uz upotrebu pištolja, koji je nedozvoljeno nosio, upao u prostorije blagajne Hrama Svetog Save koje se nalaze u Patrijaršiji, u ulici Kralja Petra, u trenutku kada su se u prostoriji nalazili blagajnica i jedan radnik.

Prema navodima krivične prijave, pištolj nije uperio u njih, ali je zahtevao da mu predaju 200.000 evra bi taj novac odneo Srbima na Kosovu i Metohiji.

U ovom incidentu niko nije povređen, a brzom intervencijom policije osumnjičeni je uhapšen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading