GDE JE POŠLA S KOFEROM, A "NEMA NIŠTA DA PRIJAVI"? Na niškom aerodromu zaplenjena garderoba vredna pola miliona

Autor: Tanjug

Hronika

05.07.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" carinici su u koferu putnice iz Švedske otkrili i zaplenili neprijavljenu garderobu čija je vrednost procenjena na više od pola miliona dinara, saopštila je danas Uprava carine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Ilustracija

Prekršaj je otkriven 3. jula kada su dvoje putnika srpskog porekla, 42-godišnja Dankinja sa boravištem u Švedskoj i švedski državljanin istih godina letom iz Malmea stigli u Srbiju.

Odmah po dolasku putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, signalizirajući tim gestom da nemaju ništa da prijave.


To su ponovili i u razgovoru sa carinskom službenicom, ali je pregled torbi otkrio da putnica u svom koferu nosi novu, mahom žensku garderobu na kojoj su se nalazile etikete sa cenama.

Reč je o više od 30 majica i bluza, gotovo 20 suknji, haljina i pantalona, 8 pari sandala i letnjih papuča, kao i šest firmiranih ženskih torbica majkl kors, balensijaga i iv sen loran.

Putnica je rekla da je garderoba njena, ali nije prijavila carinskim službenicima, zbog čega joj je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zaplenjena sva nova odeća.

Istoga dana, tokom kontrole na magistralnom putu Raška-Kraljevo zaplenjena je i garderoba u čiju se autentičnost sumnja.
Foto: pixabay.com

Prekršaj je otkriven u mestu Bogutovac, kada su carinici zaustavili kombi kraljevačkih registracija koji je u vlasništvu jedne kurirske službe.


Posumnjavši da se u njemu nalazi i roba stranog porekla za koju nisu plaćene carinske dažbine, kombi, za čijim se volanom nalazio 44-godišnji vozač iz Novog Pazara, dopraćen je radi detaljnog pregleda do terminala u Kraljevu.

U vozilu je pronađeno oko 200 šortseva sa sumnjivim oznakama poznatih marki. 

Uprava carina saopštava i da je danas tokom kontrole jednog vozila kurirske službe u centralnom magacinu u Beogradu otkrivena garderoba bez ikakve prateće dokumentacije koja je bila namenjena trojici primalaca.

Tom prilikom je od 57-godišnjeg Šapčanina koji se nalazio za volanom službenog kombija šabačkih registracija oduzeta određena količina majica, trenerki i šortseva adidas, najk, lakost i drugih marki, u čiju se verodostojnost sumnja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading