SUĐENJE FANTOMU IZ HAMERA: Kraj postupka se ne nazire, a evo i zašto!

Autor: Republika

Hronika

05.07.2019

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja Aleksandru Šotri (39), optuženom da je 15. decembra 2018. vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda, danas je po treći put odložen, ovog puta zbog izostanka optuženog.

RepublikaFoto: twitter.com/kicosh
Foto: Ilustracija

Suđenje nije moglo da se održi u junu zbog promene sudije, a krajem maja je bilo odloženo na molbu odbrane. Šotrin advokat rekao je da ne zna zašto se njegov branjenik nije pojavio u sudu, jer je ocekivao da će doći. 

Četvrti pokušaj za početak suđenja zakazan je za 2. septembar, a sudija je naložila da se Šotra povoze preko policije. Optužnim predlogom Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.


Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Šotri je zimus na predlog Prvog osnovnog tužilaštva sud oduzeo pasoš i vozačku dozvolu. Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading