DVA DETETA OSTAVIO BEZ OCA: Evo šta je maloletni ubica iz Ribarske banje rekao o zločinu!

Autor: novosti.rs

Hronika

05.07.2019

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem tužilaštvu u Kruševcu saslušan maloletni M. M. osumnjičen za ubistvo Milana Basailovića (28).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nisam imao nameru nikoga da povredim, a kamoli da ubijem. Žao mi je... Celog života sam se starao o sebi i mučio se - ispričao je prilikom saslušanja u kruševačkom tužilaštvu M. M. (17), koji se sumnjiči da je 2. jula hicem iz lovačke puške usmrtio Milana Basailovića (28) u selu Srndalje kod Ribarske Banje.

Prema nezvaničnim saznanjima od izvora bliskog istrazi, osumnjičeni M. M. iz sela Rosice izjavio je i da nikada nije ranije rukovao puškom, kao i da je tokom dana kada se dogodila tragedija, bio u društvu Basailovića i njegovih prijatelja i da su dosta popili. U jednom trenutku svratili su i do prodavnice ispred koje su popili nekoliko piva. Zajedno su, prema njegovoj priči, krenuli u akva-park na traktoru, kada ih je zaustavila patrola saobraćajne policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Ja sam u strahu da Milana ne kazne zbog mene, jer sam sedeo napred, na ramu traktora, rekao policiji da ako treba kazne mene umesto Milana - ispričao je M. M.

Basailovića je, kako tvrdi dečak, upoznao pre oko mesec i po, preko zajedničkog prijatelja, jer mu je bio potreban radnik kao ispomoć za uslužno izvlačenje drva. Navodi da mu je rečeno da će imati dnevnicu od 2.500 dinara, ali navodno, prema nezvaničnim informacijama, nije bio zadovoljan načinom na koji je isplaćivan.

Eventualne nesuglasice, odnosno rasprava dobila je epilog ispred restorana u etno-selu, nakon što je M. M., kako se tereti, prethodno oružje uzeo iz Basailovićeve porodične kuće.

- Osumnjičeni je ispričao kako je ušao u podrum, da je tačno znao gde se nalazi puška i da je tu napunio sa dve patrone i krenuo ka Milanu. Jednom je pucao u vazduh, a drugi put u rame. Onda je ispričao kako je pušku bacio - kaže naš sagovornik.

- Potom je ispričao kako su ga posle svega ljudi iz okruženja ubijenog tukli i šutirali, kao i da je izgubio svest. Rekao je da je sledeće čega se seća bio trenutak kada se probudio u bolnici.

Milan Basailović je podlegao povredama na licu mesta. Porodica ubijenog, iza koga je ostala udovica i dvoje maloletne dece, kažu da ne mogu ni da pretpostave šta je mogao da bude povod za ubistvo, kao i da ništa nije ukazivalo da će se ono i dogoditi. Pričaju da je žrtva s puno dobre vere primila M. M. pod krov porodične kuće.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Ubijeni Milan Basailović

- Milan se sažalio na M. M., jer, eto, majka nije živela sa njima, baka je bila nepokretna, a s ocem nije mogao da živi u zajednici, tako je pričao - kaže Dijana Ivanović, dobra porodična prijateljica.

- Samo je hteo da mu pomogne, kao i svima. Dao mu je posao, davao je novac kada mali nije ni radio. Nikada Milan nije bio škrtica, ni sa kim nije umeo da se posvađa. Na sebe je prihvatao krivicu i kada nije bio kriv. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading