Majki i ćerki dilerki iz Požege ukinuta presuda

Autor: Novosti, Republika

Hronika

05.07.2019

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom. Njihov advokat Slavko Petrić potvrdio je da su u apelaciji ocenili da nije jasno utvrđeno koje su tačno radnje njih dve preduzele, a nije urađeno ni veštačenje baznih stanica, ni analiza listinga telefonskih razgovora.

RepublikaFoto: instagram/anapopadic94
Svetlana i Ana Popadić

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića. Svetlana je za to dobila pet godina robije, a njena ćerka tri.

Njihov branilac navodi da u toku dokaznog postupka pred prvostepenim sudom nije obavljeno veštačenje, od strane veštaka za informacionu tehnologiju koji bi se izjasnio o listingu odlazno-dolaznih telefonskih razgovora između optuženih i svedoka, kao i baznih stanica.

- Odbrana je u žalbi sve to istakla. U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama  - kaže advokat Petrić za Novosti.

Apelacioni sud, kako se ispostavilo, istakao je da se u razlozima prvostepene presude ne vidi u čemu se sastoji radnja optuženih. Navode da nije precizno raščišćeno šta su njih dve navodno uradile i da li je reč o podstrekavanju veroučitelja i sveštenika ili, eventualno, o saizvršilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading