Stradala ćerka ratnog načelnika Trebinja: Muž je ubio dok je radila za šalterom

Autor:

Hronika

04.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljiljana Ratković (51), ćerka Božidara Vučurevića, nekadašnjeg ratnog načelnika Trebinja, kojeg Hrvatska optužuje za granatiranje Dubrovnika 1991, ubijena je za šalterom u Fondu zdravstvenog osiguranja, gde je radila. Na nju je pucao suprug Slaviša (53), od kojeg se razvela pre samo 15 dana. Posle krvavog pira on je pokušao da se ubije i ispalio je jedan metak sebi u glavu!

RepublikaFoto: youtube.com/Trebinje Live
Mesto zločina

Pucao sebi u uvo

Ljiljana bila službenica u fondu i kobnog dana trebalo je da dežura do 16 časova na šalteru za overu knjižica. On se pojavio kod nje na poslu oko 15.30, pola sata pre kraja smene, i započeo svađu. Zločin koji je usledio snimile su kamere!

- Muž se pojavio u jednom momentu za njenim šalterom, pa otišao. Dvadesetak minuta kasnije se vratio sa ukrasnom kesom u ruci. Ljiljana je bila sama na radnom mestu. Prišao je šalteru za overavanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda i sebi u predelu uha - izjavio je dežurni okružni tužilac iz Trebinja Žarko Milić i potvrdio da postoji snimak ubistva.

RepublikaFoto: youtube.com/Trebinje Live

S obzirom na to da u policiji nije bilo prijava protiv Slaviše za porodično nasilje, motiv ove porodične tragedije je zasad nepoznat.

- Ona je radila u Fondu zdravstvenog osiguranja, a on kao automehaničar. U braku su bili skoro 30 godina, sve do prošlog meseca, kada su se razveli. Svi koji ih poznaju su u šoku nakon ovog događaja jer njih dvoje nisu odranije poznati po nasilju u porodici niti bilo kakvim krivičnim delima. Pretpostavlja se da Slaviša nije mogao da preboli razvod - kaže izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: youtube.com/Trebinje Live

Troje dece

Slaviša je sa teškim povredama glave iz bolnice u Trebinje prebačen u Klinički centar u Podgorici. Njegovo stanje je kritično i lekari se bore za njegov život. Ljiljana će biti sahranjena danas u 17 časova na porodičnom groblju u selu Konjsko. Iza nje je ostalo troje odrasle dece, dve ćerke i sin, ali i dvoje unučadi.

Branio Radovana Karadžića u Hagu

Ljiljaninog oca Božidara Vučurević Hrvatska od 2008. goni zbog bombardovanja Dubrovnika i ratnog zločina protiv civilnog stanovništva početkom devedesetih, kada je bio gradonačelnik Trebinja. U međuvremenu je svedočio u odbranu Radovana Karadžića, ali tek pošto mu je Haški tribunal dao garancije da neće biti uhapšen po optužnici koja protiv njega podignuta u Hrvatskoj. Hrvati mu i dan-danas spočitavaju izjavu iz devedesetih da je on "hrvatski ministar turizma i da će sagraditi još stariji i lepši Dubrovnik".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading