U Patrijaršiji danas je bilo kao u akcionom filmu: Specijalne jedinice intervenisale ispred kabineta Irineja

Autor: Alo, Republika

Hronika

03.07.2019

15:01 >> 15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u zgradi Patrijaršije SPC u Beogradu pre podne bivši crkvenjak Branko L. (42) oteo dvojicu radnika i pod pretnjom pištoljem tražio od Crkve da mu isplati 200.000 evra zarad "odbrane Kosova i Crne Gore". Srećom, brzom intervencijom policije niko nije povređen.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto:Ilustracija

Kako se nezvanično saznaje, u ovoj akciji učestvovali su pripadnici Specijalnih policijskih jedinica. Sve se dešavalo ispred kabineta patrijarha Irineja, koji nije bio u kabinetu, ali je bio u zgradi.

MUP je saopštio da se sumnja da je on danas ušao u kancelariju Patrijaršijskog doma u Ulici kralja Petra i od zaposlenih uz pretnju pištoljem tražio da mu isplate novac, kao i da je za taoce uzeo dvoje radnika.

Patrijarh Irinej je povodom ovog nemilog događaja izjavio:

- Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je brzo i dobro obavila svoj posao. Na sreću, sve se dobro završilo.

Branko L. koji je uhapšen zbog ovog kriminalnog dela ne poseduje krivični dosije.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading