U krvavom piru ubio petoro, a ranio 22 ljudi! Masakr u Žitištu zavio Srbiju u crno

Autor: T. M.

Hronika

02.07.2019

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno tri godine prošle su od stravičnog masakra u Žitištu kada je Siniša Zlatić (41) u ranim jutarnjim satima u kafiću "Makijato" u ovom mestu iz automatske puške ubio pet osoba, među kojima i bivšu suprugu Dijanu Zlatić (30), a ranio 22 ljudi.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Porodice tragičnog nastradalih još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihovim najbližih više nema, a danas će biti obeležen pomen žrtvama Zlatićevog krvavog pira.

Kobnog dana monstrum je u lokalnom kafiću zatekao suprugu sa dečkom Stevanom Jojićem i prijateljima, nakon čega je besan otišao do kuće po pušku. Zlatić se nešto nakon ponoći vratio sa oružjem u rukama u lokal i krenuo nasumično da puca.

On je najpre ubio bivšu suprugu i njenog dečka, a potom i Jovanu Popović (20), Vladimira Kosovića (34) i Vladimira Mijatovića (40). Njega su potom savladali radnici kafića i oteli mu oružje iz ruku.

Siniša Zlatić je zbog masakra koji je potresao srpsku javnost osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading