DAN NAKON EKSPLOZIJE U NIŠU: Gradilište zatvoreno, povređeni radnici na kućnom lečenju

Autor: blic.rs

Hronika

27.06.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica državljana D.S. (24), K.U. (44) i A.A.(49), radnika firme "Tasiyapi insaat" iz Istanbula, koji su povređeni juče u eksploziji kasetne bombe na gradilištu stanova za pripadnike bezbednosti u niškom naselju "Stevan Sinđelić", posle pregleda i zbrinjavanja u Kliničkom centru u Nišu otpušteni su na kućno lečenje. Oni su zadobili samo lake povrede koje ne zahtevaju hospitalizaciju.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- U pitanju su lakše telesne povrede, oguljotine, ogrebotine… Nije bilo nikakvih probojnih povreda. Meni to više deluje da je u pitanju eksplozija zastarele kasetne bombe i da je tu eksplodirao samo upaljač, a da se nije aktivirao deo sa gelerima. Eksploziv koji se nalazi u upaljaču je eksplodirao to je poguralo prašinu i kanjenje koje ih je ispovređivalo - kaže direktor Urgentnog centra KC U Nišu dr Miodrag Lazić.

Istovremeno, posle obavljenog uviđaja od strane policije i tužilaštva, gradilište je zatvoreno do daljnjeg i na njemu trenutno nema izvođenja radova.

Na ulazu u gradilište postavljena je policijska trajka, a pred kapijom dežuraju radnici obezbeđenja.

Prema nezvaničnim saznanjima, očekuje se da se u istragu vezano za povređivanje radnika uključi i Građevinska inspekcija.

Do incidenta je došlo u sredu oko 14.25 časova kada je eksplodirala kasetna bomba koju je zakačio bager tokom kopanja zemlje. Na gradilištu se nalazilo petnaestak radnika koji su odmah evakuisani, dok su trojica povređenih prebačeni u KC U Nišu.

Investitor izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture a kamen temeljac je u januaru položila premijerka Ana Brnabić. Planirano je bilo da prva grupa od 190 stanova na toj lokaciji bude izgrađena za godinu dana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading