Baćuške upošljavaju srpske narko-klanove: Rusko podzemlje vlada srpskom mafijom!

Autor:

Hronika

28.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska mafija, jedna od najjačih na svetu, potpuno je zagospodarila srpskim podzemljem! Kako Srpski telegraf otkriva, ruske kriminalne grupe preuzele su primat nad svetskim tržištem droge, a jedna od njihovih glavnih karika u lancu distribucije narkotika upravo su srpski kriminalci.

RepublikaFoto: Printcreen/gledalica.com
Ilustracija/Scena iz filma "Eastern promises"

Došli iz Crne Gore

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, ruski kriminalci su pre nekoliko godina počeli da se infiltriraju u redove srpske mafije sve dok konačno nisu preuzeli vođstvo nad njom.

- Rusi su pre nekoliko godina započeli da opipavaju teren na ovim prostorima, i to preko Crne Gore, gde su masovno počeli sa kupovinom nekretnina. Tada je bilo još uvek jako teško infiltrirati se i zagospodariti srpskim podzemljem, međutim, kako su svi istaknutiji pripadnici ovog krimi-miljea završili u zatvoru, bekstvu ili su ubijeni, Rusi su iskoristili pogodan trenutak i preuzeli vođstvo nad najjačim klanovima na Balkanu, a pre svega u Srbiji i Crnoj Gori - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ove navode potvrdio je i bivši šef beogradske policije Marko Nicović, koji kaže da je opštepoznato da je ruska mafija trenutno jedina globalna, koja u svakom delu svetu ima svoju vezu, pa tako i kod nas.

Ne praštaju izdaju

Nicović navodi i da mafija u Rusiji nikako ne oprašta izdaju.

- Svaki pripadnik ove mafije ima svoju kartoteku, u kojoj su podaci od svih članova njegove porodice. Nijedan kriminalac zbog toga ne sme da se usudi da ih izda ili ocinkari policiji upravo zato što zna da ne samo da će krenuti na njega već će se na udaru naći svi članovi njegove porodice - kaže Nicović.

Foto: Ilustracija

Ruski kokain Srbi vozili kroz Rumuniju

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, sumnja se da je više od tone kokaina koji su rumunske vlasti u martu ove godine zaplenile nakon prevrtanja broda u Dunavu pripadala upravo ruskoj mafiji.

- Zbog sumnje da su učestvovala u međunarodnom lancu krijumčarenja droge uhapšena su dvojica srpskih državljana. Pretpostavlja se da je kokain, čija se vrednost procenjuje na više od 300 miliona, zapravo pripadala Rusima - kaže izvor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tetovaže kao činovi

Inicijacija i napredovanje u kriminalnoj organizaciji obeležava se specifičnim, mističnim tetovažama koje razumeju samo pripadnici organizacije među sobom. Tetovaže su povezane s okultnim simbolima koji se mogu pronaći u tarot kartama i u ruskoj mističnoj tradiciji. Česti simboli su zvezde, lobanje, obešeni čovek, nož, pehar, štap, zlatnik i različite životinje. Svaki simbol predstavlja stupanj koji je zatvorenik postigao u kriminalnoj hijerarhiji, kao i vrstu zločina koje je počinio.

- Rusi su trenutna najjača i najbolje organizovana mafija u svetu, koja je po svojoj sposobnosti i načinu delovanja nadmašila i italijansku Koza Nostru! Ova mafija za svoje logističke poslove koristi Srbe, ali i Bosance i Crnogorce, upravo zbog mentaliteta, s obzirom da su u pitanju slovenski narodi. Upravo zbog toga sa njima najlakše funkcionišu i koriste ih za svoje poslove - kaže Nicović.

 Nicović: Ruska mafija je trenutno jedina globalna mafija, koja u svakom delu svetu ima svoju vezu

On dodaje i da ruska mafija jako dobro sarađuje sa južnoafričkim kartelom, a poznato je da veliki broj srpskih kriminalaca svoje utočište traži u ovom delu svetu. Među njima je i jedan od vođa klana "Amerika" Zoran Jakšić, koji trenutno robija u Peruu.

ČINJENICE

  • Kokain švercuju i podmornicama!
  • Ruska mafija nastala nakon raspada SSSR
  • Za šverc kokaina iz Kolumbije koristili i podmornice
  • Imaju svoja sedišta u oko 50 zemalja
  • broje oko 100.000 naoružanih pripadnika širom sveta
  • ostvaruju godišnji prihod od oko 1.000 milijardi evra

Veze s Južnom Amerikom

- Rusi su južnoamerički kartel pomogli na početku delovanja sa specijalnom opremom i naoružanjem, pa odatle datira ova veza. Ovaj kartel proizvodi kokain, a potom ga ruska mafija distribuira u Evropu. Upravo za te poslove koriste Srbe i ostale - dodaje Nicović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading