(FOTO) Detalji jezive eksplozije bombe u Nišu

Autor: D.I.

Hronika

26.06.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kasetna bomba zaostala iz NATO agresije eksplodirala je danas u 14.25 časova na gradilištu stanova za pripadnike bezbednosti u niškom naselju Stevan Sindjelić i povredila tri radnika izvođača radova turske firme TASYPI.

RepublikaFoto: D.I.
Eksplozija u Nišu

Na sreću, prema prvim informacijala iz Urgentnog centra u Nišu, povređeni radnici su zbrinuti i nalaze se van životne oapsnosti.

Odmah posle eksplozije gradilište je evakuisano i čeka se uviđaj.

Prema prvim nezvaničnim informacijama eksplozija se dogodila kada je  bager sa iskopinom podigao i kasetnu bombu koja je na nesreću eksplodirala u visini radnika koji su bili u blizini.

Područje gradilišta koje je u satavu velikog naselja Stevan Sindjelić, sagrađenog na prostoru kasarne Stevan Sinđelić, je tokom NATO agresije zasipano tonama najrazličitijih bombi.

RepublikaFoto: D.I.

Godinama unazad i pre formiranja naselja i po izgradnji kompleksa stambenih zgrada, prostor je u više navrata pretraživan i čišćen od zoastalih projektila, ali očito da su neki bili i duboko pod zemljom.                                                 

Inače, eksplozija se dogodila i vreme održavanja taktičke vežbe združenih snaga bezbednosti  u komšiluku, na prostoru kasarne, pa su mnogi mislili da je reč o improvizaciji.           

RepublikaFoto: D.I.

                                                                           

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading