Kreator samo ređa skandale: Zbog haosa koji pravi podnete čak 3 prekršajne prijave

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.06.2019

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv modnog kreatora Darka Kostića podnete su tri prekršajne prijave nakon što je pre mesec dana napravio haos u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Darko Kostić, kreator

Modni kreator Darko Kostić, kojem se sudi zbog polnog uznemiravanja, suočiće se sa još tri prekršajne prijave, nakon što je priveden 20. maja u večernjim satima u Beogradu gde je pravio haos u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici maršala Birjuzova.

Kostić je u lokalu lomio inventar i bacao određene predmete. Policija je odmah intervenisala i privela Darka Kostića koji je prvo odveden na pregled na VMA, a zatim je doveden u policijsku stanicu.

Kako saznajemo, zbog ovog incidenta protiv Kostića su podnete tri prekršajne prijave u redovnom postupku. Prema rečima našeg izvora, protiv Kostića podnete su prijave za prekršaje iz Zakona o javnom redu i miru: svađa, vika i buka na javnom mestu, zatim nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, kao i prekršaj koji je propisan Zakonom o lično karti.

Podnete prijave dosta govore o tome kako se modni kreator pomenute večeri ponašao, odnosno da je, osim što je, kako je "Blicu" potvrđeno, lomio inventar, on je uz to bio bučan i kod sebe nije imao ličnu kartu.

- Ovaj predmet stigao je u Prekršajni sud 11. juna i očekuje se početak suđenja - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Za ove tri prekršajne prijave Kostiću ukupno preti maksimalna novčana kazna do 175.000 dinara.

Podsećanja radi, Darko Kostić uhapšen je i 22. juna prošle godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju. Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju. Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom.

Nije se pojavio na ročištu, naređeno privođenje

Modni kreator Darko Kostić 11. juna se nije pojavio na zakazanom suđenju za polno uznemiravanje, iako je o tome bio uredno obavešten na prethodnom pretresu, pa je sud naložio njegovo privođenje za 30. jul, za kad je zakazan nastavak pretresa.

Na tom ročištu nije se pojavio ni oštećeni B. Š., a sud nema dokaz da mu je uručen poziv. Sudija je odlučila da će kreator biti priveden ukoliko se ne pojavi na sledećem ročištu.

1. Svađa, vika i buka na javnom mestu

Propisana kazna za prekršaj narušavanje javnog reda i mira ili stvaranje uznemirenja građana svađom ili vikom je od 5.000 do 20.000 dinara.

2. Nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje

Za prekršaj nepristojno, drsko ili bezobzirno ponašanje kojim se narušava javni red i mir ili ugrožava imovina ili vređa moral građana propisana je novčana kazna od 10.000 do 150.000 dinara, ili rad u javnom interesu od 80 do 360 sati.

3. Zakon o ličnoj karti - legitimisanje

Prema Zakonu o ličnoj karti, novčanom kaznom do 5.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje ne nosi ličnu kartu, a dužno je da je nosi i da je pokaže na zahtev službenog lica ovlašćenog za legitimisanje.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading