Za 10 dana poginulo 23! Da su vozači ispoštovali samo dve stvari u toku vožnje, ne bi bilo mrtvih!

Autor:

Hronika

24.06.2019

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na putevima Srbije u poslednjih deset dana poginulo je 23 osobe, prema evidenciji medija.

RepublikaFoto: facebook.com
Foto: Ilustracija

Kako Pink prenosi na našim putevima najviše su ginuli putnici zbog prebrze vožnje i ne korišćenja sigurnosnog pojasa, zatim pešaci i motociklisti.

Osim neodgovornosti učesnika u saobraćaju, vremenske nepogode nam takođe ne idu pod ruku, pa shodno tome bi trebalo dodatno usporiti i obratiti pažnju tokom vožnje.

Neke od nesreća 

Petak, 14. jun: Teška saobraćajna nesreća desila se na Rumeničkom putu u Novom Sadu u kojoj je poginuo muškarac (36). U udesu je učestovao autobus Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća "Novi Sad", terenac "mercedes" i automobil marke "golf".

Kako kažu očevici vozač "golfa" ostao je na licu mesta mrtav.

Subota, 15. jun: Nišlija A. S. (26) poginuo je  kada je automobilom marke „dačja“ sleteo sa puta kod sela Ravna Dubrava u opštini Gadžin Han.

Teško nastradalog iz smrskanog automobila izvukli su vatrogasci, intervenisala je i Hitna pomoć ali nesrećnom vozaču nije bilo spasa.

Utorak, 18. jun: U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo je muškarac iz Markovca, koji je upravljao "zastavom 128", dok je njegova supruga, koja je bila suvozač, zadobila tešku povredu kičme i lekari se bore za njen život. Nesreća se dogodila na regionalnom putu Požarevac-Svilajnac kod strugare u svilajnačkom selu Kušiljevu, kada je "Lastin" autobus naleteo na njihovo vozilo. U autobusu je bilo pet-šest putnika, ali srećom, niko nije povređen.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Još nije poznato kako je došlo do ove teške saobraćajne nesreće, ali očevici kažu da je autobus preticao neko vozilo u momentu kada je putničko vozilo izlazilo iz dvorišta i udario ga u zadnju stranu. Bračni par u putničkom vozilu izlazio je iz dvorišta svoje kćerke, kod koje je bio na porodičnom ručku.

Sreda, 19. jun: U lančanom sudaru tri kamiona koji se dogodio oko 3.30 časova na auto-putu Niš-Beograd poginula je jedna osoba, a dve su povređene. Kako smo pisali, jedan kamion, iz nepoznatih razloga, zakucao se u dva kamiona koja su stajala u zaustavnoj traci.

Istog dana došlo je i do teške saobraćajke u Kragujevcu u kojoj je teško povređeno šest osoba.

Četvrtak, 20. jun: U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 14.30 časova dogodila u centru Obrenovcu, u naselju Dudovi, na jednoj od najprometnijih raskrsnica, poginuo je biciklista.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Kako nezvanično saznajemo biciklista je preminuo na licu mesta, nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima podleteo pod točkove cisterne.

Subota, 22. jun: Teška sobraćajna nesreća dogodila se i danas oko 15.05, u blizini Kovilova, na obilaznici koja vodi ka Pupinovom mostu, kada je automobil marke "alfa romeo" pod nerazjašnjenim okolnostima podleteo pod kamion šleper i tom prilikom jedna osoba je izgubila život, dok je starija žena poginula u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Leskovcu.
Nedelja 23. jun: Motociklista M.S. (46) iz Niša poginuo je oko 22.50 časova na deonici novog auto puta od Niša ka Pirotu u ataru sela Jelašnica, kada je motorciklom marke "kavasaki" udario u zaštitnu ogradu.

Ponedeljak, 24. jun: U saobraćajnoj nesreći na putu Kragujevac - Kraljevo kod Knića danas je poginula jedna osoba.

Kako se saznaje, u sudaru dva automobila marke opel korsa i jugo nastradao je suvozač, dok su oba vozača povređena. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading