Deca srpskih kriminalaca idu stopama roditelja: Sinovi mafijaša brutalniji od očeva

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihovi očevi bili su na čelu kriminalnih klanova, a oni su javnosti poznati uglavnom zbog njih. Međutim, neki se istinski trude da postanu poznatiji od svojih očeva.

RepublikaFoto: youtube.com/RUDAR 7
Zoran Šijan

Zbog luksuza kojim su bili okruženi od malih nogu, deca srpskih kriminalaca su uverena da i njima pripada uživanje u takvom načinu života. Zato su nastavili put svojih roditelja i ideologiju da se hvale moćnim pištoljima, lagodnim životom, ali i ubistvima.

Najsvežiji primer da "iver ne pada daleko od klade" je hapšenje Vukašina Šijana (20), sin poznatog Surčinca Zorana Šijana, koji je ubijen devedesetih.

RepublikaFoto: MUP
Hapšenje Vukašina Šijana

Njegov naslednik uhapšen je u četvrtak zbog tuče i sumnje da je zajedno sa još dva mladića učestvovao u pucnjavi na Novom Beogradu u kojoj je ranjen Stefan R. (30), prijatelj policajca koji je pokušao da spreči otimanje taksi vozila. Šijan je Vukašina dobio sa Goranom, inače nekadašnjom prijateljicom svoje prve supruge i pevačice Gordane Goce Božinovske, a sa kojom ima još dvoje dece.

I Šijanov sin iz prvog braka Mirko više se puta nalazio u žiži javnosti zbog brojnih incidenata. On je juna 2016. priveden u policijsku stanicu, nakon što su u automobilu u kojem se on nalazio pronađene dve kesice kokaina. Samo nekoliko meseci kasnije ponovo je priveden, i to na dan svoje slave, jer se nije odazivao na sudske pozive povodom optužbi da je na Kopaoniku nožem povredio mladića. Nešto ranije, 2015, proteran je iz Crne Gore zbog nasilničkog ponašanja.

Dragoslav i Ljubomir Jovanović

Nedavno preminuli Dragoslav Jovanović (25), sin Ljubomira Jovanovića Staklenog, koji je pretprošle nedelje pucao u svoju suprugu Teodoru (25), a potom u sebe, glavni je osumnjičeni i za trostruko ubistvo Neđe Šubare (42), Darinke Šubare (75) i Milje Petković (80). Ljubomir, poznatiji pod nadimkom Stakleni, policijskim organima dobro je poznat otkad je i sam bio mlad.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ/Instagram

Bio je blizak prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, a nakon pokušaja atentata na njega u Surčinu, 3. avgusta 2002. godine, kada je ubijen Ivica Nikolić, Jovanović je dobio status zaštićenog svedoka. Stakleni i njegov sin Gvozden privedeni su 2016. godine ispred beogradske Palate pravde, nakon što je policija kod njih pronašla pištolj i značku Žandarmerije.

Lazar Đukić i Kristijan Golubović

Lazar Đukić, sin Kristijana Golubovića, kog je od očiju javnosti skrivao skoro dve decenije, dospeo je u medije polovinom ovog meseca jer je, kako se sumnja, u centru Beograda nasrnuo na mladića Uroša P. (34) i drvenom palicom mu polomio nos. Njega je Kristijan Golubović priznao tek posle 20 godina, a sve zbog, kako je objasnio, njegove bezbednosti.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Kristijanov naslednik rođen je 1994. godine u Beogradu. Kristijan i njegova supruga Danijela odlučili su tada da u izvodu iz matične knjige rođenih Kristijan ne bude naveden kao njegov otac jer je Golubovićev život tada visio o koncu. Kristijanov naslednik je u policiji nevešto negirao da je napao Uroša i da mu je polomio nos. Inače, Kristijan Golubović jedan je od retkih preživelih žestokih momaka iz devedesetih godina i akter čuvenog filma "Vidimo se u čitulji".

Andrija i Sredoje Šljukić Šljuka

Sin ubijenog vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića Šljuke Andrija (24) uhapšen je 23. maja zbog sumnje da je uz pomoć saučesnika provalio u kuću žene (79), mučio nju i njenu ćerku da bi im oteo nešto više od 30.000 dinara. Njegov otac bio je vođa jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu "zvezdarskog klana", ubijen je 27. septembra 2002. godine, kada se vozio auto-putem Beograd-Niš.

RepublikaFoto: youtube.com/AlLu Co.

Sa njim u kolima su bili njegov brat Zoran Šljukić i telohranitelj Velibor Ćirić, a poginuli su kada je na audi A8 pucano iz sivog audija 100 sa zatamnjenim staklima. Vrata vozača audi A8 pogodilo je više od 40 projektila. Šljuka je i pored teških rana uspeo da zaustavi vozilo. Njegov brat Zoran ranama je podlegao na licu mesta. Inače, Šljuka nikada nije bio iza rešetaka, čime se i sam hvalio, i to koristio kao odbranu svaki put kada bi neko uperio prst ka njemu. Ubijen je kada je njegov sin Andrija imao tek sedam godina.

Petar i Jovan Guzijan Cuner

Petar Guzijan, sin ubijenog Jovana Guzijana Cunera, bio je osumnjičen za pokušaj ubistva Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika "zemunskog klana". Sumnja se da je on u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kog je pucano na Miladinovića, koji je bio na motoru, ali su ga strelci promašili. Podsećanja radi, Petar Guzijan je stariji sin Jovana Guzijana Cunera, kriminalnog vođe koga je pre 15 godina ubio "zemunski klan".

RepublikaFoto: MUP Srbije

Privođen je ranije, ali nije osuđivan. Hapšen je zbog napada na policajca, ali i kao član novog "zemunskog klana", kriminalne grupe koja se dovodila u vezu sa brojnim obračunima i trgovinom narkoticima.

Njegov rođeni brat Marko, koga još zovu i Mali Cuner, postao je poznat javnosti kada je 2017. godine uhapšen zbog sumnje da je sa više osoba oteo, mučio i brutalno pretukao mladića iz Zemuna. Razlog je bila fotografija devojke.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maja

22.06.2019 14:00

Zaboravili ste Boška Buhu, sina Ljubiše Buhe koji je vadio automatsku pušku na pripadnika interventne. Naravno, tužilaštvo poverovali, da je posle svađe sa policajce bahati sin otišao kući po plastični automat, da bi izmaltretirao policajca. Pa što da ne napadaju obične ljude, kad ne odgovaraju ni na napad na policiju i to kalašnjikovim?