"Bentli": Ovoliko ROBIJE im se smeši!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

05.09.2017

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu dostavio je spise predmeta u "slučaju bentli" krivičnom vanpretresnom veću suda radi utvrđivanja da li je taj sud nadležan za postupanje, jer smatra da se u ovom slučaju radi o krivičnom delu iz nadležnosti osnovnog suda.

RepublikaFoto: facebook.com
Vozačima "bentlija" preti 5 godina zatvora

Portparol suda Bojana Stanković objasnila je da je sudija za prethodni postupak dostavio je spise predmeta krivičnom vanraspravnom veću suda radi preispitivanja stvarne nadležnosti suda u krivičnom postupku protiv Luke R. i drugih imajući u vidu da je za krivično delo koje se okrivljenima stavlja na teret zaprećana kazna zatvora do pet godina.

U ovom slučaju trojica osumnjičenih terete se za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i to predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Krivična dela za koja je zaprećena kazna zatvora do 10 godina spadaju u nadležnost osnovnih sudova, a dela preko 10 godina zatvora u nadležnost viših sudova, osim ako posebnim zakonima nije drugačije određeno.

Trojica osumnjičenih uhapšena su u subotu, a juče im je Viši sud odredio pritvor do 30 dana, jer su "bentlijem" presekli kolonu automobila u kojoj je bilo i vozilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Protiv njih je Više javno tužilaštvo pokrenulo istragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 casova na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a reč je o radnicima obezbeđenja beogradskih diskoteka i klubova. 

Prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R, a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D, preneli su beogradski mediji koji navode da su oni od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Mladići nisu mali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije već da je do sudara došlo pošto je vozač "bentlija" "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

Bentli pripada bivšem fudbalskom reprezentativcu Ivici Dragutinoviću, koji nije bio u vozilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading