Stojke na današnjem suđenju: Janković me nije prevario oko kupovine placa

Autor: Tanjug

Hronika

17.06.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Dragan Palibrk kaže da posle današnjeg svedočenja oštećenog Vladimira Stojkovića i svih do sada izvedenih dokaza očekuje da sud na kraju donese odlobađajuću presudu za njegovog branjenika Uroša Jankovića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vladimir Stojković

Naime, golman reprezentacije, Stojković izjavio je danas na suđenju da ga nekadašnji potpredsednik opštine Čukarica Uroš Janković nije prevario u vezi sa kupovinom placeva na toj opštini, nije se pridružio krivičnom gonjenju Jankovića niti je istakao odštetni zahtev prema njemu.

U izjavi za Tanjug advokat Palibrk kaže da je apsolutno siguran da posle svih izvedenih dokaza, a posebno posle današnjeg svedočenja Stojkovića - jedina pravno zasnovana i dokazima utemeljena presuda može da bude oslobađajuća za njegovog klijenta, Uroša Jankovića.

- Potpuno jasno da on nije preduzeo nikakvu prevarnu radnju prema gospodinu Stojkoviću. Optimista sam i verujem da ako sud u čiju nepristrasnost verujem, bude sudio apsolutno prema dokazima u predmetu, a ne prema nekom javnom mnjenju ili ličnom predubeđenju, može da donese samo oslobađajuću presudu - zaključio je Palibrk.

Svedočeći pred Specijalnim sudom u Beogradu u statusu oštećenog, Stojković je pojasnio da za prevaru sa placevima odgovornim smatra Vladimira Ðurkovića, koji je zimus priznao krivicu za prevaru golman i zaključio sporazum sa tužilaštvom za organizovani kriminal na osnovu kojeg je osuđen na 19 meseci zatvora.

U ovom slučaju krivicu je priznao i fudbalski menadžer Miroslav Stefanović, pa je na optuženičkoj klupi ostao još samo Uroš Janković, koji negira da je učestvovao u prevari.

Janković od početka ovog postupka negira prevaru golmana, pa je njemu i dalje suđenje u toku, a nastavlja se krajem septembra.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading