Podignuta optužnica protiv monstruma iz Novog Sada! Ivanu je pekao peglom i brutalno tukao, a ovoliko bi mogao da trune u zatvoru!

Autor: telegraf.rs

Hronika

13.06.2019

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je 10. juna podiglo optužnicu protiv Đorđa Lackovića (24) zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Posle sprovedene istrage Tužilaštvo Lackovića tereti za teške telesne povrede koje je naneo svojoj devojci Ivani Filipović (22), koju je pretukao 12. marta ove godine.

RepublikaFoto: fotomotaža/Fejsbuk
Đorđe Lacković Ivanu obeležio za ceo život

Za ovo krivično delo, prema članu 194. Krivičnog zakonika zaprećena je zatvorska kazna od dve do deset godina.

Tužilaštvo je takođe tražilo produženje pritvora o čemu će odlučiti sudija Osnovnog suda u Novom Sadu.

- Čeka se zakazivanje glavnog pretresa u Osnovnom sudu, navodi se u odgovoru Tužilaštva. Đorđe Lacković je uhapšen 14. marta i sud je, po zahtevu tužilaštva do sada dva puta produžavao pritvor po 30 dana - rečeno je Telegrafu.

ZBOG LJUBOMORE JE PAKO DEVOJKU PEGLOM I UBADAO JE NOŽEM

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebacena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirugije.

Osumnjičeni joj je rukama, nogama, i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

RepublikaFoto: facebook.com/djordje lackovic

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

Lackoviću je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živeli. Prošle nedelje mu je produžen pritvor za još 30 dana.

- Tužilaštvo, nakon sprovedene istrage, dana 10.06.2019. godine pred Osnovnim sudom u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv Lacković Đorđa zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, kao i da je Tužilaštvo, u smislu člana 211. Zakonika o krivičnom postupku, tražilo produženje pritvora imenovanom, a koji se u pritvoru nalazi po Rešenju sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu broj KPP 213/19 od 14.03.2019. godine, te da se čeka zakazivanje glavnog pretresa od strane tog suda - piše u odgovoru Tužilaštva koji nam je dostavljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading