TROJE SRBA POVREĐENO U SAOBRAĆAJKI U PRAGU: Pijani maloletnik bez vozačke dozvole ih pokosio ukradenim autom

Autor: blic.rs

Hronika

10.06.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje srpskih državljana teško je povređeno u saobraćajnoj nesreći u Češkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Udes se dogodio kada je na njih ukradenim automobilom naleteo mladić (17), vozeći pijan i bez vozačke dozvole.

Nesreća se dogodila u subotu oko sat vremena posle ponoći, u češkom gradu Berounu, a povređene su dve žene stare 48 i 46 godina, i muškarac star 44 godine. Maloletnik je, po svemu sudeći, izgubio kontrolu nad automobilom, usled čega se popeo na trotoar kojim su se kretali Srbi.

Povređeni su odmah prevezeni u bolnicu u Pragu. Dijagnostifikovane su im teže povrede - žene su zadobile višestruke prelome, dok je stanje muškarca kritično jer ima unutrašnje krvarenje.

On je operisan, ali predviđa se da će mu biti potrebna još jedna operacija.

Inače, maloletnik koji je upravljao vozilom podvrgnut je alko-testu koji je pokazao da je u krvi imao 1,6 promila alkohola.

Kako pišu češki mediji, mladić bi mogao da odgovara za više krivičnih dela, a budući da je naneo povrede nekoliko osoba, tamošnji zakon previđa kaznu i do 12 godina zatvora. Međutim, kako je reč o maloletniku, ova kazna bi mogla biti znatno kraća.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading