Svetski auto-vozač u dilu sa srpskom mafijom: Jakšićev saradnik u bekstvu!

Autor:

Hronika

10.06.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peruanska policija traga za poznatim svetskim vozačem i biznismenom Fernandom de Olazabalom zbog sumnje da je blisko sarađivao sa srpskim i hrvatskim mafijašima, među kojima je i uhapšeni vođa klana "Amerika" Zoran Jakšić! Naime, Olazabal, poznatiji pod nadimkom Zeus, označen je kao jedan od najvećih narko-dilera u Južnoj Americi i smatra se da je organizovao pošiljke tona droge u Evropu.

Foto: printskrin/caretas.pe
SARADNICI: Zoran Jakšić i Fernando de Olazabal

I HRVATI UMEŠANI

Kako prenose peruanski mediji, sumnja se da je ovaj biznismen dugi niz godina blisko sarađivao sa Jakšićem i da zajedno stoje iza međunarodnog lanca krijumčarenja narkotika, o čemu svedoče brojna policijska saznanja u ovoj zemlji.

Kopirao Jakšića

Olazabal, za kojim je izdata međunarodna poternica nakon što je sredinom maja pobegao iz zemlje, poseduje nekoliko pasoša poput uhapšenog vođe klana "Amerika". Podsetimo, Jakšić je, kako bi izbegao lisice, koristio više od 46 lažnih identiteta i 10 različitih pasoša.

Foto: printskrin/caretas.pe
Hapšenje Jakšića

- Policija je došla do podataka u vezi sa isporukom od tri tone droge preko luke Piura u Peruu, a koja je putem specijalno napravljenih kontejnera na brodovima trebalo da bude transportovana u Holandiju i zaplenila narkotike vredne nekoliko miliona evra. Smatra se da je ovu pošiljku upravo koordinirao Olazabal i da se od zaplene nalazi u bekstvu - prenose tamošnji mediji.

Policija je presrela razgovor između Olazabala i Jakšića kada su dogovorali isporuku kokaina na Balkan

Ovaj biznismen je u više navrata dovođen u blisku vezu sa srpskim mafijašima koji deluju u ovoj zemlju.

- Pretpostavlja se da poznati vozač od 2012. godine sarađuje sa Srbima i Hrvatima koji organizuju pošiljke narkotika iz Južne Amerike u zemlje Balkana. Prema policijskim saznanjima, Olazabala je dugi niz godina sarađivao sa Jakšićem, koji trenutno robija zbog krijumčarenja droge. O tome svedoči i presretnuti razgovor između njih dvojice do kojeg je policija došla, a u kojima su se dogovorali oko isporuke kokaina u istočnu Evropu - prenose medije.

Foto: printskrin/caretas.pe

Vozio Dakar trke

Olazabal je strastveni ljubitelj automobila i trka, a on je početkom ove godine trebalo da učestvuje na Dakar reliju, koji se održavao u Peruu. Ipak, organizacija koja stoji iza takmičenja uklonila ga je iz ovogodišnjeg relija.

POSETA U ZATVORU

Ova saznanja dodatno su potkrepljena i 2016. nakon hapšenja Jakšića u Peruu, kada ga je Olazabal posetio u zatvoru.

- Balkanska mafija u Peruu jedna je od najdominantnijih, a jedan od glavnih ljudi u njenom lancu bio je upravo Jakšić sve do hapšenja. Narkotici se odavde transportuju na evropski kontinent u gradove koje kontrolišu upravo kriminalci srpske nacionalnosti, poput Venecije, Milana, Pariza, Londona, Kopenhagena i Amsterdama - pišu mediji.

Ko je Zoran Jakšić
uhapšen u julu 2016. u Peruu
tereti se za šverc kokaina, iznude, otmice, kao i da je rukovodio grupom koja je imala plaćene ubice
verovatno je s lažnim dokumentima i dolazio u Beograd
za njim je bila raspisana poternica
u novembru 2013. Jakšić je u Italiji osuđen na 10 godina zatvora
u aprilu osuđen na 25 godina zatvora u Peruu zbog šverca kokaina

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading