Užasna krvava priča o napadu divlje svinje: Životinja iskasapila lovca, kidala mu delove mesa! Upozorenje zbog najezde u Beogradu!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

09.06.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divlja svinja otkinula je M. M. (38) pola lica, iskasapila levu butinu i umalo ga ubila dok je prošle nedelje lovio s prijateljem D. S. blizu granice s Crnom Gorom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lekari su ga jedva spasli, zakrpili su ga, kako mediji prenose, D. S, koji je želeo da ostane anoniman, a jedini razlog zbog kojeg je pristao da priča jeste najezda divljih svinja, koje opsedaju čak i centar prestonice, kao i da ljudi, posebno lovci, "moraju da budu oprezni jer te životinje mogu da ubiju".

Iskusni lovac

- Moj drug je iskusni lovac. Krenuli smo u lov na divlje svinje. Nikada dosad nismo imali problema. Sve do prošle nedelje - priča u dahu D. S.

Prema njegovim rečima, hodali su sa nekoliko drugih lovaca po terenu, tražili divljač i razgovarali.

- Kada smo naišli na trag divljih svinja, pustili smo kerove. Oni su počeli da ih gone, a mi smo zauzeli pozicije. Proradio nam je adrenalin i jedva smo čekali da počne lov. I počeo je! Na mog prijatelja krenuo je divlji vepar! On je pucao. Čak ga je i ranio. Uopšte mi nije jasno zbog čega, ali je M. M. krenuo za ranjenom zveri kroz neku šikaru - opisuje jezivu dramu D. S.

Kako kaže, naježio se kada je čuo vrisku, urlike i poziv u pomoć svog prijatelja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vepar je kidao meso

- Potrčao sam sa još nekoliko lovaca u pravcu odakle se čulo zapomaganje. Ono što smo ugledali urezalo nam se u pamćenje za čitav život. Mog prijatelja vepar je oborio na zemlju i kidao mu meso s butine. Potom i sa lica. Krvi je bilo na sve strane. Bilo je strašno! Odmah smo ubili životinju, a prijatelja hitno prebacili u bolnicu. Sećam se da su se lekari zaprepastili kada su ga videli na prijemu. Konstatovali su teške povrede i rekli da je imao veliku sreću zato što mu životinja nije zakačila nijedan veliki krvni sud, jer bi u tom slučaju iskrvario na mestu - priča D. S.

Ipak, njegov prijatelj i lovac herojski je izdržao povrede i bolove i sada se oporavlja kod kuće:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Sada je, hvala bogu, dobro. Oporavlja se. Interesantno je da on, i pored svega što ga je zadesilo, pita kad ćemo ponovo u lov na divlje svinje - navodi sagovornik i dodaje da je upravo to pitanje njegovog prijatelja razlog zbog čega želi da uputi poruku upozorenja svima:

- Divlje svinje su zbog poplava razdražene i lutaju po mestima gde ih uobičajeno nikada nećete videti. Ukoliko se nađete u njihovoj blizini, pozovite nadležne, nikako ih ne dirajte jer su veoma opasne - završio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
molba

09.06.2019 14:15

bolje da apelujete da se životinje spasu! one su nemoćne i dezorjentisane i treba im pomoć. čoveku je moguće pomoći razumevanjem njegove muke, razgovorom, uputstvima, nadoknadom, a životinjama treba konkretna, direktna akcija: vratiti ih u njihovo prirodno stanište, a ne da stradaju i one i ljudi na ulicama grada.