Teško ubistvo u restoranu: Kaleziću 13 godina zatvora

Autor: Tanjug

Hronika

08.06.2019

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za tri godine kaznu zatvora Mladenu Kaleziću i pravosnažno ga osudio na 13 godina zatvora, jer je 2001. godine u restoranu "Savski cvet" u Beogradu, naočigled gostiju, iz vatrenog oružja pucao u Dragana i Milorada Stanojevića.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Dragan Stanojević je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, a Milorad je zadobio teške telesne povrede.

Kalezić je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Ovom presudom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu bio osuđen na 10 godina zatvora, jer Apelacioni sud smatra da protek vremena, 18 godina od ubistva, nije olakšavajuća okolnost s obzirom da je Kalezić bio godinama u bekstvu.

On je 2009. uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici iz 2003. godine, nakon šest godina skrivanja.

Francuska policija ga je, prema pisanju medija, uhaspila kada je maskiran, sa još dva saučesnika, uz pretnju vatrenim oružjem, pokušao da opljačka juvelirsku radnju u Poatjeu.

U toku pljačke aktiviran je alarm, nakon čega su se spustile metalne rešetke, pa je jedan od napadača pobegao, preneli su mediji.

Drugi okrivljeni u ovom slučaju Osmani Mevlud, odlukom Apelacionog suda je pravosnažno oslobođen.

U obrazloženju odluke se navodi da Apelacioni sud nalazi da ga je prvostepeni sud pravilno oslobodio od optužbe imajući u vidu da ni jedan izvedeni materijalni dokaz, kao ni saslušano lice nisu potvrdili navode optužnice da Melvud kritičnom prilikom izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading