Nastavak mafijaško-estradne sapunice: Ivana traži ministarku za svedoka!

Autor:

Hronika

08.06.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sapunica bračnog para Ivane i Ljubiše Buhe nastavljena je juče, ovog puta u Prvom osnovnom sudu. Uloge su se sada promenile. Na optuženičkoj klupi bila je Ivana Buha, kojoj se na teret stavlja da je lažno svedočila na suđenju Ljubiši Buhi, a podnosilac krivične prijave je upravo on.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivana Buha

Ivana je, između ostalog, tvrdila da joj je muž pretio iz zatvora i da joj nije plaćao alimentaciju, što se pokazalo kao neistinito. Slučaj je po službenoj dužnosti preuzelo Prvo osnovno tužilaštvo, a optužena se na sudu pojavila sama, bez branioca.

- U ovom trenutku ne želim da angažujem advokata - izjavila je Ivana Buha, koja je za ovu priliku promenila imidž, pa je kosu ofarbala u neboplavu boju.

Ivana: Hoću da ispitam Ljubišu Buhu, ministarku pravde Nelu Kuburović i direktora policije Vladimira Rebića

Na početku procesa ona je tražila da iz postupka bude isključena javnost, ali je sudija to odbila. Spisak predloženih svedoka tužilaštva bio je kratak, samo Ljubiša Buha Čume, ali je zato spisak svedoka koje je predložila Ivana Buha bio spektakularan.

- Hoću da ispitam Ljubišu Buhu. On je podneo 30 lažnih krivičnih prijava protiv mene. Želim da pozovem za svedoka ministarku pravde Nelu Kuburović na okolnost, zašto postupajući tužilac nije pokrenuo postupak posle mojih tvrdnji da je Ljubiša Buha ubica. Po zakonu, on mora da pokrene istragu ako dođe do saznanja da je izvršeno krivično delo - pročitala je Ivana sa papira koje je pripremila pre dolaska u sud.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Spisak najviših državnih službenika koje ona želi da ispita nije se završio sa ministarkom pravde.

- Želim da pozovem i direktora policije Vladimira Rebića da se izjasni o više od 30 krivičnih prijava koje je Ljubiša Buha podneo protiv policajaca koji su bili u mom obezbeđenju - zatražila je ona.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

Postupak protiv Ivane Buhe samo je poslednji u nizu sudskih procesa u kojima učestvuju ona i Ljubiša Buha. U Trećem osnovnom sudu vodio se spor oko alimentacije, pošto je Ivana tvrdila da Ljubiša nije dve godine dao ni dinara za izdržavanje deteta. Na osnovu njenog svedočenja Buha je osuđen i za podstrekavanje na falsifikovanje isprava. Naime, ispostavilo se da je ferari koji je Ivani poklonio ukraden, a da su dokumenta za njega falsifikovana. Buha je osuđivan i za pretnje i ometanje službenog lica, tj. policajaca koji su štitili Ivanu Buhu.

Nisu saglasni ni da li su razvedeni

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Ljubiša i Ivana Buha

Prilikom davanja ličnih podataka na sudu, Ivana Buha je izjavila da se ona i Ljubiša Buha nisu razveli, dok njegovi advokati tvrde suprotno.

- Koliko znam, on je povukao tu tužbu za razvod. Ja nisam dobila nikakvo rešenje - rekla je Ivana Buha, koja je zadržala njegovo prezime, bilo da su se razveli ili ne.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Ivana Buha

Ljubiša Buha izdržava kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora, pošto su mu spojene tri zatvorske kazne. On bi na slobodu trebalo da izađe sredinom jula. U optužnom predlogu protiv Ivane predloženo je sudu da je proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading