Zatvor za roditelje čija je beba umrla od gladi: Tužilaštvo o slučaju male Maše iz Knjaževca

Autor: Republika

Hronika

07.06.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo da se roditeljima male Maše, tromesečne devojčice koja je krajem februara prošle godine umrla od gladi, izrekne kazna zatvora od jedne i po godine. Vanbračni supružnici Darko Đorđević (34) i Milica Janković (29) iz Knjaževca imaju još dvoje maloletne dece, koja su im oduzeta nakon tragične smrti Maše i smeštena u hraniteljske porodice.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Roditelji male Maše

- Sve dok nije završena obdukcija, smatralo se da je beba preminula od hladnoće. Međutim, obdukcija je pokazala da je malena Maša preminula od gladi. Mi smo Osnovnom sudu u Knjaževcu podneli optužni predlog kojim se Đorđeviću i Jankovićevoj na teret stavlja kršenje porodičnih obaveza u saizvršilaštvu - izjavio je Slaviša Dimitrijević, javni tužilac Osnovnog tužilaštva u Zaječaru za portal Telegraf.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da su propustili nadzor nad tom porodicom, vodi i dokazni postupak protiv odgovornih lica u Zdravstvenom centru Knjaževac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading