KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV POPA IZ LESKOVCA: Ne samo zato što je krao struju u zgradi, već i zbog onoga što je uradio posle...

Autor: blic.rs

Hronika

05.06.2019

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava kriminalističke policije podnela je krivičnu prijavu protiv leskovačkog paroha Slaviše Stojanovića (53), poznatijeg kao Slaviša pop, zbog krivičnog dela napad na službeno lice, odnosno napad na inkasanta koji je kontrolisao njegov strujomer.

RepublikaFoto: pixabay.com

Krivičnu prijavu protiv sveštenika podnela je i Elektrodistribucija Leskovac zbog, kako saznajemo, krađe struje.

Incident se dogodio 14. maja ove godine u zgradi u centru Leskovca u kojoj su komšije pop Slaviša i radnik Elektrodistrubucuje. Prema našim saznanjima, inkasant nije povređen u tom incidentu, već je došlo samo do koškanja. Tada je iz ovog državnog preduzeća rečeno "Blicu" da je navodno, sveštenik uhvaćen u krađi struje, ali on je to demantovao, kao i napad na radnika EPS-a.

Dan kasnije obojica su dala izjave u policiji - sveštenik Slaviša tvrdi da nije krao struju, već da inkasant iz komšiluka "imao pik na njega".

U Elektrodistribuciji Leskovac "Blicu" je juče rečno da je to preduzeće "imalo više puta problema" sa Stojanovićem, ali nisu hteli da preciziraju o kakvim se problemima radilo.

Foto: pixabay.com

Oni su nam, međutim, potvrdili da je protiv Slaviše Stojanovića podneta krivična prijava za neovlašćeno korišćenje električne energije 26. maja po automatizmu.

- Krađa je dokazana ne samo pred svedocima već o tome imamo i video-snimak. Njegov strujomer, a Stojanović je kao predsednik Kućnog saveta imao katanac od sanduka u kome su smešteni svi strujomeri u zgradi, bio je blokiran mehanički i brojilo na strujomeru se nije okretalo, niti je beležilo potrošnju. Strujomer je odblokiran pred svedocima, tako da dokaz da je sveštenik krao električnu energiju postoji - kaže sagovornik koji je zahtevao anonimnost.

On je objasnio da je do incidenta pored sandučeta za strujomere došlo kada je inkasant EPS-a zamolio popa Slavišu da se udalji na metar, dva kako bi bila izvršena kontrola, nakon čega je paroh nasrnuo na njega.

Vozi motocikl, na svadbama i krštenjima se hvata za mikrofon

Pop Slaviša nimalo ne liči na običnog sveštenika. Do svojih vernika najčešće odlazi motociklom, a pričaju parohijani da na svadbama i krštenjima zna i da zapeva, i to iz sveg glasa. I to ne duhovne već novokomponovane pesme. Ali, dodaju naši sagovornici, Slaviši se mora priznati da ima lep glas i da vole da ga slušaju i kada poje i kada peva.

Slobodan Milošević

Pozvao na proteste protiv Miloševića, pa okrenuo ćurak

Slaviša Stojanović poznati je sveštenik u ovom gradu na jugu Srbije i pomalo kontroverzan. Kao mladi paroh, on je u Sabornoj crkvi, posle bogosluženja na Badnje veče, pozvao okupljene vernike da se pridruže protestantima u centru grada. Bilo je to 1997. godine kada se tri meseca protestovalo i u gradu na Veternici zbog pokradenih lokalnih izbora od strane režima Sobodana Miloševića. Međutim, godinu dana kasnije okrenuo je ćurak, pa je u svojim besedema sa žarom blagosiljao tadašnju vlast, što je tada zasmetalo lokalnoj opoziciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading