Vesković znao da će mu napasti brata

Autor:

Hronika

06.06.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću, optuženim za likvidaciju Blaža Đurovića u martu 2018. godine, advokat optuženog Veskovića Zora Dobričanin Nikodinović juče je rekla da je njen klijent upozoravao da je ugrožen, kao i članovi njegove porodice, zbog glasina koje su se pronele da će on biti svedok-saradnik.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

- To se, nažalost, obistinilo jer je njegov brat nedavno povređen u Nemačkoj - rekla je ona i dodala da zbog ugrožene bezbednosti njenog klijenta traži da on bude prebačen iz samice u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u grupnu sobu.

- Ne znamo ni po kom osnovu je Vesković u samici u Ustaničkoj. To ugrožava ne samo njegovu bezbednost već i zdravlje i zato tražim da se premesti u Okružni zatvor - rekla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Miloš Vesković, rođeni brat optuženog Darka, teško je ranjen nedavno u masakru u berlinskom predgrađu Forst kada su ubijeni Darko Mijović i Nikola Jovanović. Prema saznanjima policije, oni su bili bliski "škaljarskom klanu", ali je, prema pisanju nemačke štampe, neko od njih bio doušnik nemačke, a moguće i srpske policije. To je bilo dovoljno da stigne nalog iz vrha kriminalne piramide da cela ekipa "bude očišćena".

Koraću se izgubio trag

Filip Korać, koji navodno zastupa interese vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, koji služi zatvorsku kaznu u Španiji, povezuje se sa nekoliko ubistava na teritoriji Srbije. On je navodno dao nalog i za likvidaciju Blaža Đurovića, ali i jednog od vođa navijača Partizana, Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Da informacije o njegovoj povezanosti sa atentatom na Đurovića nisu neosnovane, govori i to da je on posle hapšenja osumnjičenih nestao, a za njim je raspisana međunarodna poternica.

Na jučerašnjem glavnom pretresu došlo je i do duela odbrane i zamenika višeg tužioca Saše Drecuna kada je izjavio da ima nove dokaze.

- Veštačenjem je ustanovljeno da na rukavicama i rukavu jakne koji nisu izgoreli, a pronađeni su u automobilu BMW X5 koji je korišćen u ubistvu Blaža Đurovića, ima tragova baruta nastalih posle opaljenja metka - rekao je postupajući tužilac. Na tim stvarima je pronađen i DNK optuženih.

Zora Dobričanin Nikodinović, advokat: Ne znamo po kom osnovu je Vesković u samici, to ugrožava njegovu bezbednost, zato tražim da se premesti u grupnu sobu

Međutim, odbrana optuženih oštro se usprotivila novim dokazima uz tvrdnju da tužilac zloupotrebljava sudski postupak, a Zora Dobričanin Nikodinović je zatražila da ti dokazi ne budu prihvaćeni.

Blažo Đurović izrešetan je ispred kuće svog brata na Dušanovcu 10. marta 2018. neposredno pošto je dovezao decu svog brata. Napadači, za koje optužnica tvrdi da su Nemanja Ivanov i Darko Vesković, sačekali su ga u zasedi i izrešetali hicima iz kalašnjikova. BMW X5 koji je korišćen u napadu pronađen je kasnije, delimično spaljen, a policija je u gepeku pronašla i krunske dokaze, odeću i oružje koje su koristili napadači, a koje plamen nije uništio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading